maanantai 25. toukokuuta 2015

Iltapala piirakkaa


SLY30-kierroksella sain pariltani Roosalta pienen synttärilahjan, josta paljastui pieni piirakkavuoka :) Kerroin, että sopiva vuoka pieneen iltapala piirakkaan ja niimpä sitä sitten piti kokeilla. Tein kaksi piirakkaa vuoan mukana tulleella ohjeella, täytteitä vain vaihdoin: toiseen tuli lenkkimakkara siivuja ja tomaattia, toiseen vuohenjuustoa ja tomaattia. Vuoka olikin yllättävän iso, seuraavalla kerralla riittääkin yksi yhteinen piirakka :) Alhaalla ohje teillekin, sillä siis tulee halkasijaltaan 19cm vuokaan sopiva piirakka.


Pohja
1 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
1 rkl vetää
ripaus suolaa

Täyte
2 dl pilkottuja kasviksia
1 dl juustoraastetta

Kermaseos
1 kananmuna
1 dl kermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(1 valkosipulin kynsi)

Valmista pohja taikina: nypi jauhot ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikinan vuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele täytteen aineet pohjan päälle. Lisää maustettu kermaseos. Paista piirasta uunin keskitasolla 200-asteessa n. 25 min. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä salaatin kanssa tai kahvipöydässä.

2 kommenttia:

  1. Nam! Hyvältä kuulostaa. Kivan kokoinen pikkupiirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja tosiaan sopivan kokoinen kahdelle :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥