sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vapun marjapiirakka


Appivanhemmat ajelivat vapun päivänä käymään kylässä. Tämä pikainen marjapiirakka on ollut tekolistalla jo nelisen (!) vuotta, joten nyt se pääsi kokeiluun :) Oikein hyvää ja nopea tekoista kyllä oli, menee ehdottomasti suosikkeihin! Aamulenkillä haettiin piirakan kaveriksi lähi huoltamolta vaniljakastiketta, onneksi valikoimiin kuului sellainen :) Ohje on otettu talteen Gluteenitonta leivontaa -blogista 2010 mutta koska blogi on poistettu, en voi linkkiä laittaa. Mutta jaan ohjeen kanssanne ja suosittelen kokeilemaan! Tässä ei edes tarvi sähkövatkainta, sekoitus onnistuu ihan puuhaarukaalla :)


NOPEA MARJAPIIRAKKA
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl glut. jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai hedelmämehua
täytteeksi marjoja tai hedelmänpaloja (mulla oli puolukkaa ja mustikkaa)

Sekoita munat, sokeri, öljy ja neste kulhossa. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina n. 30cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan ja kaada marjat/hedelmänpalat päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Tämä ohje pitääkin ottaa talteen, kun isäpapalle pitää aina jotain gluteenitonta keksiä. Vaikuttaa helpolta ja herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista ja helppoa oli :) Marjojahan voi vaihdella mielialan ja saatavuuden mukaan :)

      Poista
  2. Tämän piirakan kuva hukkui sen vuodatuksen häslingin myötä ja jäi sitten lisäämättä uuden blogin puolelle. En ole uutta kuvaakaan saanut otettua, kun ei ole tällä ohjeella tullut tehtyä pitkilleen marjapiirakkaa:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutakuin sitten piirakan tekoon ja kuvan ottoon :) Linkitän sitten (kun joskus teet ja laitat blogiin) tämän blogiisi :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥