Pirkka-lehdestä olen bongannut tämän ohjeen jo 2011 :) Nyt sitten päätin viimein kokeilla Eetun synttärileivoksiksi.
Taikinan tein ohjeen mukaan mutta täytteeksi käytin jääkaapissa olevat mustikat ja mansikat, joten näistä tuli kuningatarkuppeja. Tai pitäskö sanoa kuningas (=Englannin kuningattarella corgeja, Eetu on uros :) ). Täytettä ei tullut niin paljoa kuin ohjeessa sanottiin, joten sain sopivasti kolme kuppia siitä, lopun taikinan pyöritin palloiksi ja laitoin pakastimeen seuraavaa kertaa varten. Kanelin korvasin vaniljasokerilla ja päälle vatkasin kermaa. Alla ohje alkuperäisenä.
Hyvää oli ! |
Kannelliset raparperikupit
12 kpl
Taikina
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/4 dl vettä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina kylmään vetäytymään noin puoleksi tunniksi.
Täyte
n. 850 g raparperia
1 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Lisäksi
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, kermaa
Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Kuori tarvittaessa.
Sekoita raparperipalojen joukkoon perunajauho, sokeri ja kaneli.
Jaa raparperiseos uuninkestäviin kahvikuppeihin tai
keraamisiin vuokiin (halkaisija 6 - 7 cm).
Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa 12 osaan. Pyöritä palat
palloiksi ja painele halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi levyiksi. Käytä
tarvittaessa apuna kaulinta. Aseta taikinalevyt kansiksi raparperikupeille
siten, että taikinan reunat ulottuvat reilun sentin kuppien reunojen
ulkopuolelle.
Paista 200 asteisen uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Kaiverra kunkin kupin taikinakanteen lusikalla keskelle pieni kolo. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Kaada vaniljakastiketta taikinan reiästä kuppiin. Koristele halutessasi tomusokerilla. Nauti jälkiruokana tai kahvin kanssa.
Vinkki! Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥