tiistai 27. elokuuta 2013

Taiteita ja omenapiirakkaa

HUOM! kuvia paljon ja kännykällä otettuja :)

Viime perjantaina tuli käytyä Taiteiden yössä pitkästä aikaa. Ensin käytiin Eetun kanssa hieman kaverikoirailemassa, jonka jälkeen vanha herra pääsi levähtämään, kun isäntä ja emäntä kiersivät kulttuuri tapahtumia :)
kuva Eija Kinnunen
kuva Eija Kinnunen
kuva Marjatta Veijalainen
kuva Marjatta Veijalainen
kuva Marjatta Veijalainen

Kävimme perinteisesti Raahen Museossa (v. 1848 rakennetussa kaupungin tulli- ja pakkahuone, jossa toiminut myös aikoinaan merimieshuone), jossa piti tietysti ottaa kuvia lapsuuden kiinnostavimmista kohteista muistoksi :)
kilppari katossa rappusten yllä
entisajan pyörä
mummolla on samanlainen taulu :)

Raahen vanhan kirkon v.1908 tulipalosta selvinneitä esineitä. Nämä oli pelottavia pienenä mutta eikö kirkossa olevien kuvien tarkoitus ollutkin hieman pelotella...? Nyt nämä ovat tosi kauniita ja paikka on tunnelmallinen ja jotenkin rentouttava, paitsi tuona iltana :D
Soveliuksen talon yläkerrassa paloivat kynttilät: rakastavaiset kummittelivat Taiteiden yönä :)

"Joulupukin kalenteriinkin" (Kruununmakasiini) oli tuona yönä vapaa pääsy. Siellä ei olekaan tullut aikaisemmin käytyä, joten pakkohan se oli :)

Sieltä löytyi mm. tämä ihana hylje-rouva, jota sai myös silittää.


Seuraavana päivänä tuli tehtyä Mummo Ankan omenapiirakkaa päiväkahville. Tämä vaan ei ehtinyt ikkunalla jäähtyä, sen verran kahvi- ja piirakkahammasta kolotti kaikilla :)

Sunnuntaina oli tosi kesäinen ilma, merikin oli ihan tyven, siellä oli hyvä kanootilla kajakoida :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥