tiistai 27. elokuuta 2013

Mummo Ankan omenapiirakka


Huvikummusta löytyi herkullisen ja helpon oloinen omenapiirakka. Äidillä on upea piirakkavuoka, joka suorastaan huusi siihen tekemään Amerikkalais tyylistä piirakkaa :D Joten eihän siinä muu auta... Piirakka oli tosi hyvää ja tulee varmasti tehtyä toistekin, suosittelen kuitenkin jäähdyttämään piirakan hyvin. Ellei ikkunalaudalla niin pöydällä :) Jäähdyttäminen taitaa olla piirakan juju, nyt se oli jotenkin vaisu... Ohje kopsattu Huvikummusta.

Mummo Ankan omenapiirakka
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
150 g rasvaa
3/4 dl vettä

Täyte:
3 omenaa
1,5 dl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl vettä

Kiehauta täyteaineksia kattilassa kunnes omenat pehmenevät hieman. Nypi jauhot, suola ja rasva. Lisää sen verran vettä, että saat hyvin käsiteltävän taikinan. Kauli taikinasta kuori piirakalle. Taputtele loput taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte. Peitä taikinakuorella. Nipistele reunat hyvin kiinni. Tee halutessasi mummoankkatyyliset viillot päälle. Paista 200 ja noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla tätä, kun on tosi harvassa oikeasti hyvät omenapiirakat, yleensä ne on sellaisia kuivia.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ollut kuivaa minun mielestä :) Jäähdyttäminen tekee täytteestä kiinteämmän (varmaankin...), nyt se oli aika löysää eikä palasta saanut nätisti vuoasta.

      Poista

Kiitos kommentista ♥