Mitä tänään syötäisiin -lehdestä on tämä ohje otettu talteen joskus aikoinaan :) Kotipaikkakuntani hotellissa on saanut tosi hyvää porokeittoa, joten pakkohan tätä oli kokeilla. Ohjeen mukaan mentiin, joten oli aika pippurista :D Ensi kerralla pippurin määrää voisi vähentää tai jättää peräti kokonaan pois, samoin vettä voisi laittaa vähemmän. Tai vaihtoehtoisesti sulatejuustoa enemmän. Toivottavasti joskus löytyis resepti, joka edes hieman vetäisi vertoja hotellin keitolle...
Juustoinen porokeitto
5 annosta
240 g poronkäristystä
(pakaste)
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl viherpippureita
2 ps (à 250 g) kasvissuikaleita
(pakaste)
200 g sulatejuustoa
Kuumenna paistokasarissa öljy. Lisää jäinen lihapala. Käännä
melko nopeasti ja raaputa haarukalla kerros lihaa irti pannulle. Käännä jälleen
ja tee samoin toiselle puolelle. Jatka näin, kunnes koko lihapala on riivitty
pannulle.
Jatka paistamista, kunnes liha saa väriä. Ripottele jauhot
päälle. Sekoita hyvin ja lisää vähän vettä. Sekoita, kunnes keitto sakenee ja
kiehahtaa. Lisää taas vettä. Kun seos kiehuu tasaisena, voit lisätä loput
vedestä.
Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja murskatut viherpippurit.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja keitä
vielä 5-10 minuuttia.
Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esim. rieskaa.
Kiitos, kiitos..
VastaaPoistaTippa vierähti silmään, kun kuoren avasin ja kortin luin.