Kakun kaakao kohtaan käytin SLY17:n eka paketista saamaani kaakaojauhetta sekä voittamaani Karppi-sokeria. Taikina osuudessa käytin juoksevaa margariinia, kun "kiinteä" oli pari päivää aikaisemmin mennyt vanhaksi ja oli jo sellaisen kumman näköinen. Sokerin tilalla käytin makeutusjauhetta. Oikein hyvää ja suklaista kakkua silti oli, suosittelen! Kiireessä tein myös yhden mokan: korppujauhotin vuoan vaikka se piti vain jauhottaa, siksi pinta jäi mulla tuommoiseksi.
MUMMIN SUKLAAKAKKU
1 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1 dl sokeria
Voitele ja jauhota n.
1,2 l kakkuvuoka. Mittaa kaakaojauhe, maito ja sokeri pieneen kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta pois liedeltä ja anna
jäähtyä.
125 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 rkl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 rkl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja
sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vaniljasokeri. Sekoita
leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele se kaakaoseoksen kanssa
vuorotellen taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175-asteessa noin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥