maanantai 11. kesäkuuta 2012

Jätskiä

Pakkasessa oli vielä viime vuotisia raparpereja ja jääkaapissa hieman mansikoita. Maku-lehdessä oli raparperi-jäätelön ohje mutta mihin ne mansikat käyttäisi...? Mitään isompaa ei oikein jaksaisi alkaa tekemään. Piian jutuista pomppasi sitten Mansikka-raparperijäätelön ohje silmiin ja sillähän se ongelma ratkesi!   Mansikoita ei kyllä ollut tarpeeksi, niin lisäsin hieman mansikkamarmeladia. Vettä en raparperien keittämisessä lisänny, koska ne oli jäisiä niin siitä tuli vettä. Hyvä jätskiä oli, ensi kerralla ehkä hieman työvaiheet erilailla. Päälle vielä hieman kinuskikastiketta, kahvet ja parvekkeelle nauttimaan!


Ohje kopsattu Piialta suoraan itselle tänne talteen
Mansikka-raparperijäätelö
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 pkt mascarponea
  • 400 g tuoreita mansikoita pieninä paloina
  • raparperihilloketta
Kaikki ainekset jäätelökoneeseen ja noin 45 min kone käynnissä.
Raparperihillokke: keitä 500 g raparperia pieninä paloina, ½ dl vettä ja 1 dl ruokosokeria. Keittoaika niin kauan että on paksua hilloketta. Jäähdytys.


Aikaisemmat kommentit:

Mimmi M kirjoitti 11.06.2012 - 12:18
Vaan onpa ihanan näköistä. Kyllä kelpaisi kahvihetki ja kipollinen tätä jätskiä. Minä keittelin tylsästä miesväelle soppaa pakastemansikoista ja pakasteomenalohkoista. Maistuuko tässä jätskissä mascarpone paljon?

MinnaT kirjoitti 11.06.2012 - 12:57
En minä ainakaan maistanut :) Itse tekisin seuraavalla kerralla niin, että sekoittaisin kaikki aineet ensin hyvin sekaisin, sitten vasta laittaisin koneeseen. Mulla ainakin jäi sellaisia valkoisia läikkiä, ilmeisesti tuosta mascarponesta. Mutta nehän voi kiertää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥