maanantai 12. joulukuuta 2011

Pienet makeat lahjat

Naapuriin ja kampaajalleni vein perjantaina viikonlopun herkuttelu hetkiin tämmöisen lautasen
Piparkakkumuffinit Pullahiiren ohjeella tehtynä ja ukkoilla sekä vaahtokarkki-lumihiutaleilla koristeltuna. Löysin viimein Prismasta Confetin vaahtismassaa, aivan mahtavaa, että sitä löytyy tavallisesta ruokakaupasta. CakePopsit on tehty Itsenäisyyspäivän leivoksista jääneistä reunapaloista ja appelsiinituorejuustosta, kuorrutettuna Brundenbergin suklaalla. Molemmat oli oikein hyviä, kun itsellekin jäi maistiaisia.

Aikaisemmat kommentit:
Vilimarika kirjoitti 12.12.2011 
Näyttääpä hyvältä kaikki. Varmasti mieluisa tuliainen. Kiva, kun itse en sillai ole leipoja-ihmisiä, niin ottaa vinkkejä teiltä taitavemmilta. :) Vois vaikka kokeilla tuota suklaapalleron tekoa. Miten sinä sait sen suklaan tuohon päälle? Dippaamalla vai valuttamalla? Ja se "taikina" sisällä ensin pyöritelty palloksi?

MinnaT kirjoitti 12.12.2011 
Murustelin ensin sitä kakkupohjaa kulhoon ja lisäsin tuorejuuston, määrää en osaa sanoa, kun purkki oli vajaa :) Mutta kannattaa laittaa vähemmän kakkupohjaa aluksi, sitä on helpompi lisätä, jos siltä tuntuu. Tuorejuustoa on hankalampi alkaa lisäämään, jos sitä ei kaapissa ole vara-pakettia ,D Sitten teelusikan avulla otin pieniä nokareita ja pyörittelin käsissä palloksi. Laitoin lautaselle ja jääkaappiin vähäksi aikaa kovettumaan. Suklaan sulatin ihan vain mikrossa. Pudotin pallo kerrallaan suklaaseen ja ihan haarukoiden avulla otin varovasti pois.

KakkuKatrin toisessa blogissa on hyvät ohjeet kuvineen päivineen
http://blogit.meidanperhe.fi/kakkukatrilla/2010/02/21/tipu-cookie-popsit/
Tässä on vain käytetty keksiä mutta sen voi vaihtaa kakkupohjaankin. Tikkaritikkuja jos haluaa käyttää, varmaan semmoiset cocktailtikut ajavat samaa asiaa. Löytyvät varmaan sieltä missä on servettejä ja kakkupapereita.

Pyörittelyn iloa! :D

ViliMarika  kirjoitti 12.12.2011 
Kiitos. Kuulostaa sen verran helpolta, että jopa minä onnistuisin... Ellen tee perinteisiä ja saa palokuntaa paikalle suklaata sulattaessa, niinkuin joskus kouluaikoina koulussa. :D No ei, nykyisin vesihauteessa olen sulatellut. Tikkuja meillä onkin ja ihan jouten. Nam. Ja eikun suunnitelmat toteuttamaan piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥