sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Itse keitetty mehu

Anoppi ja äiti ovat keittäneet mehumaijoillaan mehua, jota me sitten olemme saaneet. Omasta pakastimestakin löytyy paljon marjoja, joten ajattelin itsekin kokeilla mehua. Maijaa ei minulla ole enkä viitsi ostaa tilaa viemään ja lainaankaan maija ei joutanut tähän hätään :D Onneksi Hyvä Kokki - 200 parasta ruokaohjetta -kokkikirjasta löytyi ohje miten keittää mehua tavallisessa kattilassa. Muistaakseni olen tämän tyylisen ohjeen joskus nähnytkin... Tämä kirja on muuten tosi hyvä, pitäisi vain enemmän hyödyntää sitä. Ja rakaskin se on: sain vuosia sitten eräänä syntymäpäivänä mummolta 20 euroa, jotta saisin ostaa haluamani kokkikirjan. Tämä kirja oli alennuksella ja oli vielä viimeinen! Joten ilman muuta se lähti mukaan :)

Mutta takaisin mehuun... Tein mehua kahteen otteeseen; ensimäisellä kerralla marjoina oli puolukkaa, mustikkaa ja mansikkaa, toisella kertaa viinimarjoja ja vadelmaa :) Hyvää tuli kummastakin!


2 l marjoja
1/2 l vettä
n. 3 dl sokeria

Huuhdo marjat ja pane ne veden kanssa teräs- tai emalikattilaan. Keitä 15-20 minuuttia marjojen kuoren paksuuden mukaan kunnes marjat ovat vaalentuneet.

Siivilöi mehu sideharsolla vuoratun siivilän läpi. Anna mehun valua sekoittamatta. Pane mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta ja kuori pinnalta vaahto. Pullota mehu puhtaisiin kuumennettuihin pulloihin ja sulje heti. Anna pullojen jäähtyä. Säilytä mehu kylmässä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥