maanantai 17. helmikuuta 2014

Sydänmuffinit


Joulusuklaita tuli hävitettyä myöskin näihin Ystävänpäivä muffineihin, joita annoin lähipiirilleni :) Vuokina käytin joulukuussa saamastani paketista olleita vuokia ja sydämet tein samasta paketista olevasta sokerimassasta. Sydämet tuli vain tehtyä liian myöhään, ne eivät ehtineet kunnolla kovettua ja saajat saivatkin "lörpähtäneet" sydämet :D Onneksi kuvat sain kuitenkin otettua, millaiset niiden oli tarkoitus olla.

Myöskin sisällä on sydän, joka tarkoituksen mukaisesti hieman suli paistaessa. Muffinien päälle voisi tehdä myös kuorrutuksen mutta minä jätin sen nyt kuljetuksen ja jakelu aikataulun vuoksi :) Hieman jännitti paistaa muffineita näissä vuoissa, kun Pullahiirellä oli saumat revenneet... Mutta nämä taisivat olla tukevampaa tekoa ja kasassa pysyivät! :)


SYDÄNMUFFINIT
n. 14kpl

3 rkl pehmeää margariinia (käytin juoksevaa)
200 g hienoa sokeria
2 isoa kananmunaa
1,5 dl maustamatonta jugurttia (laitoin appelsiinin makuista)
5 rkl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 Geisha-konvehti jokaiseen

Vaahdota margariini ja sokeri puukauhalla isossa kulhossa. Vatkaa vähitellen sekaan munat, jogurtti ja maito. Siivilöi joukkoon jauhoa ja sooda ja sekoita, kunnes saat tasaista taikinaa. Laita taikinaa hieman vuokiin ja kohvehti pystyyn, lisää taikinaa, että kohvehti peittyy. Paista 200-asteessa 25 min. tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä, tee sitten viilto päälle ja laita sydän siihen pystyyn (jos et siis kuorrutusta laita).


Kuorrutus
4 rkl pehmeää voita
115 g tomusokeria
25 g suklaata sulatettuna
sokerimassa- tai marsipaanisydämiä

Pane voi kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Levitä jäähtyneille muffineille hieman kuorrutetta ja koristele sydämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥