keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Raparperia ja remontointia

Raparperi aika on kuumimmillaan ja minäkin olen käynyt äidin puskassa ryöväysretkellä :) Osa pääsi heti kiisseliin ja piirakkaan, osa meni pakkaseen.


Raparperin kaverinahan pitää aina nauttia jotain maitopohjaista (jäätelöä, kermavaahtoa, tms.), joten me laitettiin vanhanajan vaniljakastiketta, koska sitä vielä oli. Jääkaapissa olo vain oli tehnyt kastikkeesta sen näköistä niinkuin olisi majoneesia laittanu :D Kiisselin tein 2-kertaisena mutta siitä tuli hieman tujakkaa, koska en muistanut miehelle sanoa (joka laitto sokerit ja kanelit kattilaa), että laita 2-kertanen määrä sokeria. Emännän vika!! Mutta kyllä se syötävää oli, hieman vain sokeria lisätä ennen syöntiä :D



Raparperipiirakka tuli tehtyä "asennus palkkioksi". Tuntu, että wc:ssä tarvitsisi hieman enemmän kaappitilaa, joten otettiin mitat ja tilattiin kaapit. Isäni sitten putputteli moottoripyörällään niitä kaverina asentelemaan :D Asennuksen jälkeen nautittiin piirakkakahvit palkkioksi urakasta. Piirakan ohje löytyy kesäkuun RuokaPirkasta sivu 20 (saa k-kaupoista tai löytyy linkin takaa).

Piirakan kaveriksi sopii tottakait kermavaahto ,)

RAPARPERIKAKKU
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4dl raparperia palasina

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa hetken aikaa ennen kardemumman lisäämistä vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan ja kaada se n. 24 cm:ä halk. voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Levitä raparperinpalaset tasaisesti taikinan päälle (painele osa taikinan sisälle) ja paista uunin alatasolla 175-asteessa n. 40 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoasta ottamista.


Nuo harmaat kaapit tuli lisää, alunalkaen siellä ei siis ollut kuin peilikaappi ja allaskaappi. Allaskaappiin vaihdetaan vielä samanväriset ovet ja jos pytyn taakse jonku koristetapetin laittas niin vois olla mukava siellä istua :D

2 kommenttia:

  1. Raparperista on tullut itsekkin väännettyä, vaikka millaista herkkua. Raparperi on kyl vaan niin hyvää. Ja miks en ole itse vatkannut kermaa piirakan kaveriksi...höh...:D aina vaan vailjakastiketta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥