maanantai 8. huhtikuuta 2013

Cannelonit

2010 kävimme Roomassa ja siellä tuli syötyä Canneloneja. Oli tosi hyvää ja erikoista, joten tietysti sitä alkoi miettimään, miten semmoista saisi koto Suomessa tehtyä. Lasagnelevyjen pehmentäminen ja rullalle laittaminen tuli ensimmäiseksi mieleen, valmiista canneloniputkista kun en ollut koskaan kuullutkaan saati nähnytkään! Sitten kun kaupassa semmoisen paketin bongasin, tottakait se piti ostaa. Ja kaappiin sitten jäi venymään melken kahdeksi vuodeksi....
Nyt oli sitten pienoinen pakko tehdä näitä täyttetyjä putkia, koska niiden päiväys alkoi lähenemään. Isäntä kasasi lipastoa sillä välin kun minä ähelsin näiden kanssa, semmoista se nimittäin oli :D Täytyy sanoa, että putkien täyttö oli aika haastavaa, vaikka eräästä blogista (en muista mistä) löysin idean, että pursottamalla täyte putkien sisään on helpompaa kuin veitsellä/lusikalla täyttäminen. Täyte oli kuumaa: piti olla sormikas kädessä, täytteeseen tuli nestettä liikaa: se valui heti vuoan pohjalle mutta itse täyte oli tiivistä, täyte ei riittänyt kaikkiin putkiin: 7 jäi yli, .... 
Näistä hankaluuksista johtuen tokkopa teen tätä ruokaa enää toiste mutta ei pidä koskaan sanoa ei koskaan ,) Ruoka sinänsä oli hyvää, vaikkei niin hyvää kuin Roomassa, kas kummaa... :D Ohje oli ihan paketin kyljestä (kopsattu tähän Myllyn Paras -sivuilta), tällä ohjeella voi myös tehdä lasagnea. TÄÄLTÄ voit käydä katsomassa Myllyn Parhaan ohjeen niiden täyttämisestä, toine vaihtoehto on laittaa täyte pursotinpussiin ja pursottaa se putkien sisään.

iso, laakea uunivuoallinen, 5-6:lle
1 pkt Myllyn Paras Cannelloneja
Jauhelihakastike-täyte:
500 g jauhelihaa
200 g pakastesipulikuutioita (tai 2 sipulia)
3-4
valkosipulinkynttä
1
porkkana raasteena
2-3 dl vettä
1
lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3 rkl mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
½ tl valkopippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta
Päälle:
dl ruoanvalmistuskermaa (1 tlk)
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
50-100 g juustoraastetta

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste.
Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥