SÖPÖT SYDÄMET
n.40 kpl
250 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja
Kuorrutus
5 dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
1 tl puristettua sitruunamehua
n. 2tippaa punaista karamelliväriä
Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaniljasokeri, vehnäjauhot ja maissijauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se viilentymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Alusta taikinaa hiukan, että se pehmenee. Kaulitse taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Kaulinta kannattaa hiukan jauhottaa, jotta taikina ei tartu kiinni. Ota taikinalevystä pikkuleipiä sydämenmuotoisella muotilla. Nostele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista sydämiä 175-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 min. Nosta pikkuleivät pois pelliltä ja anna jäähtyä.
Kuorrutus: Sekoita tasaiseksi massaksi kaikki muut ainekset paitsi karamelliväri. Lisää karamelliväritipat viimeiseksi ja sekoita vielä hyvin. Levitä kuorrutetta pikkuleipien päälle ja anna asettua. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua (minä laitoin syötäviä, vaaleanpunaisia tähtiä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥