torstai 4. huhtikuuta 2013

Broileria riisipedillä

Pääsiäisviikon mahatauti oli onneksi lyhyttä sorttia, joten päästiin pääsiäisen vietossa käymään vanhempien luona. Se olikin helppo ratkaisu; ei tarvinnut kuin yhtenä päivänä tehdä kotona ruokaa :D
Minulla on ollut tarkoitus jo monta kertaa kokeilla tämän tyylistä broileri ruokaa ja aina pääsiäisenä tämä tulee mieleen. Nyt päätin viimein kokeilla, pulmaksi vain tuli kumpi pääsee pöytään: Helppo mangobroileri vai Broileria riisipedillä, molemmat Pirkan ohjeita.
Loppujen lopuksi pöytään pääsi Broileria riisipedillä pienellä oikaisulla: uuniin meni vain riisi ja broileri, wokkivihannekset lämmitettiin mikrossa ja laitettiin valmiin sapuskan päälle :)

Ja lautaselle eksyi pupun korvat Mummon Pajukorin ohjeella :)



BROILERIA RIISIPEDILLÄ
(kopsattu Pirkan sivuilta)

Ainekset5 - 6 annosta
1 rs ( n. 1,2 kg)Pirkka marinoituja broilerin koipireisipaloja
1purjo
1punainen paprika
1kesäkurpitsa
6 dlvettä
2Pirkka kasvisliemikuutiota
3 dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
1/2 tlmustapippuria
Pinnalle

tuoretta basilikaa tai persiljaa

Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Poista paprikasta siemenet. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa isoiksi paloiksi. Broilerin koipi-reidet voit leikata kahtia.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutiot. Levitä laakeaan uunivuokaan riisi ja paloitellut vihannekset. Jauha vihanneksille mustapippuria myllystä. Kaada kasvisliemi vuokaan.

Pyyhi koipireisistä ylimääräinen marinadi ja nosta ne vihannesten päälle. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 50 - 60 minuuttia. Ripottele kypsän ruoan pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa tai persiljaa. Tarjoa salaatin ja ciabattan kanssa.

Ravintosisältö
/ 100g
Energiaa
115 kcal / 481 kJ
Proteiinia
5 g
Hiilihydraatteja
11 g
Rasvaa
5 g

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥