keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku


 Äiti kävi mustikassa ja minä ryöväys retkellä...
 Ohje on 'Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä' kirjasta.
Ja sehän jo kertoo kaiken... ,)  Tähän käytin veljeltä saamiani munia.

Pohja
250 g digestive-keksejä (Marie)
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Hienonna keksit hienoiksi muruiksi monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Lisää kaakaojauhe ja voisula, sekoita tasaiseksi. Painele seos 23 cm:n irtopohjavuokaan.
Täyte
400 g tuorejuustoa notkistettuna
1 dl hienoasokeria
3 munaa kevyesti vatkattuna
2 munankeltuaista
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljaesanssia
1 1/4 dl kuohukermaa
300 g valkoista suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä
225 g mustikoita

Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi. Lisää munat, keltuaiset, jauhot ja vaniljaesanssi, sekoita. Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu suklaa puulusikalla, nostele sitten joukkoon mustikat. Kaada seos keksipohjalle.

Paista 170-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes juustokakku on reunoilta kiinteä ja keskeltä vielä hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä. Laita juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli ja ota sitten vuoasta irti. Koristele halutessasi mustikoilla, mustikanvarvuilla, valkosuklaa rouheella.

5 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥