maanantai 30. toukokuuta 2011

Caipirinha-Cappucino hyydykekakku

Viime syksynä (muistaakseni) joku mainitsi blogissaan, että Santa Marian Caipinrinha Drink Mix -seoksen teko loppuu sen vähäisen menekin vuoksi. Tein viime juhannuksena ensimmäistä kertaa tästä aineesta kakkua, joten pakkohan se oli muutama pussi ostaa kaappiin jemmaan ettei yhteen kertaan jää suhde tuohon ainekseen. Niinpä kaapissani on kolme pussia tuota kyseistä jauhetta, joiden päiväykset menevät heinäkuussa umpeen. Kaksi pussia on päässäni jo käytetty mutta mihin se kolmas... Kunnes huomasin Cappucinomousse paketin ja niistä sain tämmöisen aikaiseksi.

Pohjana riisisuklaa, Caipinrinha- ja Cappucinotäyte, yhdistelyä monesta eri ohjeesta. Pohjaa oli hieman hankala leikata mutta kyllä se tarpeeksi terävällä leikkautui, Caipirinha oli mukavan kirpakkaa ja Cappucino toi pehmeän suklaisuuden. Nam!

Caipirinha-Cappucino hyydykekakku
Pohja
50 g voita
1 Pandan maitosuklaa levy (130g)
4 dl riisimuroja

Caipirinha täyte
1 pss Caipirinha Drink Mix-seosta
1 prk (2,5dl) Flora vispiä
1 prk (200g) Sunnuntai Sitruuna rahkavalmistetta
1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Cappucino täyte
1 pkt (2 pss) Blå Bandin Cappucino suklaahipuilla moussejauhetta
3 dl kylmää maitoa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Sulata rasva kattilassa ja siihen suklaa. Sekoita varovasti joukkoon riisimurot. Kaada irtopohja kakkuvuokaan (minä käytin säädettävää rengasvuokaa, halkaisijana n.22 cm). Laita jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi (mulla oli n.4h)

Caipirinha täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Lisää joukkoon Sunnuntai Sitruuna rahkavalmiste ja sekoita hyvin. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi (n.30 sek), purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana varovasti sekoittaen muun täytteen joukkoon. Kaada täyte riisimuropohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Cappucino täyte: Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita mousse ainekset maidon joukkoon ja vatkaa käsivatkaimella kunnes seos alkaa sakenemaan. Kuumenna mikrossa vesi kiehuvaksi (n.30 sek), purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana varovasti sekoittaen Cappucinomoussen joukkoon ja kaada se Caipirinhatäytteen päälle. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Minä laitoin illalla päälle nomparelleja, jotka yön aikana sitten sulivat pinnalle. Mutta ihan kivan näköinen kakusta siltikin tuli. Laitoin vielä suklaalehtiä viemään huomiota pois sulaineista nomparelleista...

Aikaisemmat kommentit:

Lelle kirjoitti 30.05.2011 - 21:18
Heippa!
Kakku kuulostaa ja näyttää todella herkulliselta! Ihan tekis itsekin mieleni kokeilla. Mutta mistäs löytää tuota caipirinha drink mixiä?? Saako sitä vielä ja mistä lähteä etsimään?

MinnaT kirjoitti 31.05.2011 - 09:22
Sitä Caipirinha Drink Mixiä on ollut kaupoissa siellä missä on niitä texmex juttuja, eli tortilloja, tacoja :) Marghareta Drink Mixiä vielä ilmeisesti tehdään, en oo koskaan vain kokeillut millaista se on :)

SakariSokeri kirjoitti 31.05.2011 - 16:42
Varmasti hyvä yhdistelmä, näyttää herkulta!

Lelle kirjoitti 31.05.2011 - 21:35
Okei, kiitos tiedosta :) Täytyy käydä kurkkaamassa oisko sitä vielä jossain..

Pioni kirjoitti 07.06.2011 - 13:53
Kuulostaa niin herkulliselle! Kunpa löytäisin tuota jostakin, niin voisin testata itsekin.

MinnaT kirjoitti 07.06.2011 - 15:55
Kannattaa katella kaupoista, joissakin pikkukaupoissa voi vielä olla. Meidänkin lähikaupassa oli vielä toukokuun puolessa välissä muttei oo enää :(

Sanna kirjoitti 22.06.2011 - 17:55
Tosi upea kakku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥