torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäismuna -kakku

 
Mummo tilasi pääsiäiseksi kakun ja tämmöinen siitä tuli. Kakku yrittää muistuttaa suklaamunaa. Idean nappasin Kinuskikissalta. Täyte ideatkin ovat sieltä.

Otin nyt eka kertaa vaihekuvia kakun teosta ja täytyy kyllä myöntää, että ajatukset meinasi katketa aina, kun kamera oli kädessä: "Hmm, mitäs mun piti seuraavaksi tehä...? Ai niin, banaanit pilkkoa!" Toisaalta, jos toinen kuvaa, kun itse tekee kakkua, niin silloinkin on vähän häiritsevää: "Joko otit kuvan, saanks mä jatkaa...?" Eli vaihekuvat on välillä hyviä kakuista, joissa on vähän enemmän tekemistä tai muotoilemista, näkee toisetkin miten itse on tehnyt. Se vaan, että olis kätevää olla joku "piilokamera" josta ei tiedä mitään niin ei tulis kakun tekoon häiriöitä.

Mutta jatketaanpas kakun parissa nyt näiden vaihekuvien avulla.
Eli pohjana on tavallinen 4 munan pohja, kostutus aineena sokerivesi.

 
Ensimmäiseen väliin tuli persikkarahka, eli: vaahdota 2,5 dl kermaa, lisää 1 prk (200 g) rahkaa, sekoita. Lisää lopuksi hyvin valutetut ja pilkotut persikan palaset. Itse laitoin 4 persikan puolikasta.
Ja kuten pääsiäismut, tämänkin sisältää yllätyksen, eli tuo keltainen "möykky" keskellä. Idean tähän otin Kyökkipiika Kati -blogista.

 
Toiseen kerrokseen tuli banaaneja viipaloituna, meni n. 2,5 banskua ja suklaakermaa, jota laitoin päälle myös. Suklaakerman tein näin: sulatin mikrossa 2 levyä, á130g, Pandan maitosuklaata n.2*30 sek., sekoittelin sitä välissä ja lopussa, että kaikki sulaa. Sitten kaadoin suklaan uuteen astiaan, että se jäähtyy nopeammin siinä, kuin kuumassa, mikrossa olleessa astiassa. Sillä välin kun suklaa jäähtyy, vatkasin 5 dl kermaa. Kun kerma oli vatkattu, sekoitin siihen sulan, jäähtyneen suklaan pienissä erissä, varovasti sekoittaen. Lisäksi vielä siivilöin 1 tl Van Houtenin kaakaojauhetta tumman värin ja maun esille tuomiseksi. Ja kyllä oli hyvää, kun vatkaimet nuoli. Kakku yöksi sitten jääkaappiin maustumaan.

 
Sivuista leikkasin tämän kokoiset palaset (ois kyllä voinu olla pienemmätkin...) ja muotoilin palasten avulla kakusta munan mallisen.
Tässä kakku odottaa kuorrutusta
Toivottavasti kakku maistuu, saa nähdä saako sitä itse maistaa.

Tämän myötä toivotan kaikille lukijoille munarikasta pääsiäistä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥