tiistai 1. helmikuuta 2011

Nalle Puh

Sunnuntaina juhlittiin kummitytön 3-vuotis synttäreitä ja kummitäti sai taas kunnian tehdä kakun päivänsankarille. Ihanaa, kun pääsee lapsille tekeen lapsenmielisiä kakkuja.

Sankarilta itseltään kysyin jo hyvissä ajoin haluaako hän Muumikakun niinkuin viimeksi. Ei tullut vastausta. No sitten kysyin haluaisiko hän Nalle Puh-kakun ja siihen tuli "Joo". Ekaksi ajattelin tavallista pyöreää kakkua, johon olisin tehnyt Nalle Puhin kuvan päälle (niinkuin edellinen) mutta sitten ajattelin muotokakkua, se voisi vaihteeksi olla mukavan erilainen. Eihän siinä muu sitten auttanut, kuin netistä kuvahaulla hakemaan Puhin kuvia ja tämmöinen siitä sitten tuli

Pohjana on 6 munan gluteeniton (ohje on Ullan Unelmakakut-kirjasta),
kostutus sokerivedellä, josta on tosiaan tullu Kakkupäivien ansiosta mun suosikki kakkukostutus aine silläkun tulee ihanan kosteita ja ehkä enemmän "kondiittorimaisempia" kakkuja.
Täytteenä on vaniljarahka+kerma seosta ja Piltti-mangoa.
Päällinen keltaiseksi värjättyä kermaa ja punaiseksi värjättyä vaahtokarkkimassaa (Confetin sivuilta löyty tosi hyvät video-ohjeet värjäyksestä, nyt onnistu mullakin!),
ääriviivat Dr.Oetkerin tumma suklaa kuorrutetta. Ja nenän päässä lumihiutale:

"Pilvi pieni pehmoinen, pimpeli pompeli pom...
...Nallen nöpökuonolle, pimpeli pompeli pom
viimein putos hiutale, pimpeli pompeli pom.
"Hyvä täs on olla niin,
aivan sulan kyyneliin."
Niin suli hiutale, pimpeli pompeli pom." 

Kakku oli siis paistettu pyöreässä halk. 28 cm vuoassa ja täytön jälkeen leikakku kuvan avulla muotoonsa. Kuva oli tulostettu A4, joten kakku oli suurinpiirtein sen kokoinen. Kakku oli erittäin hyvää, täytteet sopi hyvin yhteen ja Puh-teemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥