torstai 14. lokakuuta 2010

Monenlaista täytekakkua

Valtakunnallinen leivontaviikko lähti mukavasti käyntiin täytekakun tekemisellä. Tai siis itse en leiponut kakkupohjaa mutta täytin ja koristelin. Olin nimittäin Proagria Oulun järjestämällä "Täytekakkuja juhliin-uusia ideoita kakkujen koristeluun" nimisellä kaksipäiväisellä kurssilla, joka järjestettiin paikkakunnallani. Jei, nyt on meikäläisen kurssitukset aloitettu!

"Opettajana" tällä kurssilla toimi kondiittori Janita Määttä, joka pitää Oulussa Piece of Cake -nimistä liikettä. On muuten kiva liike, kannattaa käydä paikan päällä tutustelemassa.

Mutta jos hieman kertoisin mitäs herkullisia juttuja sitä siellä sitten touhuttiin nuina kahtena päivänä. Eka päivänä tehtiin koristeita, tässä minun tekemiä:
Saatiin testata erilaisia muotteja, silikonisia ja painettavia, harjoiteltiin ruusun tekoa ja sain peräti yhden onnistumaan, joka mielestäni oli "oikean" ruusun näköinen. Maalaamistakin harjoiteltiin, ja siihen sainkin hyviä vinkkejä. Nyt vain kotona värityskirja esiin ja maalaileen.

Toisena päivänä täytettiin kakut ja opettaja näytti miten pyöreästä kakusta saa auto- ja prinsessakakun. Sitten jokainen teki sellaisen kakun kuin itse halusi ja tässäpä herkulliset ja näyttävät tulokset:

Tässä vielä minun tekemä kakku:

Halusin tuota koko marsipaanilla kuorruttamista opetella, kun hääkakussa se ei oikein onnistunut... Mutta nyt sain tosi sileästi ja hienosti reunat! Oli tuossa marsipaanissa kyllä kaulimista, jälkeenpäin tuntui kuin olisi käynyt salilla!

Mukavat kaksi päivää oli ja oli kiva tavata muitakin tästä "hullun touhusta" innostuneita ihmisiä, joista osa olikin jo ennestään tuttuja. Ja oli kiva viimeinkin tavata toinen kakku blogilainenkin ihan livenä!

Aikaisemmat kommentit:

SakariSokeri kirjoitti 15.10.2010 - 07:51
Hauskaa oli ja uusia vinkkejä saatiin! Toivottavasti saadaan jatkokurssi joskus :)

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 15.10.2010 - 21:21
Oi te onnelliset kun olette päässeet kakunkoristelu kurseille:-)

kmsu kirjoitti 20.10.2010 - 09:29
Tuollainen kurssi olisikin tosi kiva! Lopputuloksena onkin ollut toinen toistaan upeampia kakkuja!:)

MinnaT kirjoitti 21.10.2010 - 10:26
Kurssi oli kyllä tosi kiva ja ainakin itselle sain lisää varmuutta ja myös uusia ideoita.

Janita kirjoitti 21.10.2010 - 14:41
Moikka!
Löysinpäs tämän sun blogin =)
Kiitos mainiosta seurasta Raahessa ja tervetuloa taas käymään täällä Oulussa päin =)
Ihana blogi!!
-Janita

SakariSokeri kirjoitti 25.10.2010 - 12:41
Minä yritin siirapilla kahteen otteeseen, ei onnistunut....

Minna kirjoitti 06.11.2010 - 21:21
Wautsi, mitä kakkuja! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥