torstai 2. syyskuuta 2010

Roomaa ja rommia

Roomassa tuli syötyä aivan ihanaa pastaruokaa, jota sitten kokeilin tehdä täällä kotomaassa. Hyvää oli mutta kyllä se ympäristö kummasti vaikuttaa asiaan...
Tomatopasta with bacon
- tomaattimurskaa purkki, n.300g (tai itse tehtyä, mä olin laiska)
- Amerikan pekonia pkt
- parmesanjuustoa
- pastaa

* Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kypsennä pari minuuttia tilkassa rasvaa.
* Lisää tomaattimurska päälle ja anna kiehua hiljalleen.
* Keitä sillä välin pasta ohjeen mukaan.
* Ripottele annoksen päälle vielä parmesanjuustoa.
* Nauti hyvän punaviinin ja seuran kanssa

Jälkkäriksi nautittiin tämmöistä suklaa-rommi"pikareita". Tätä voisi varmaan jonkun kakunkin välissä käyttää, oli aika paksun tuntoista mutta herkullista. Rommi mukavasti lämmitti kurkkua. Ohje on Ruokasuosikit Suklaa -kirjasta, jonka löysin kirjakaupasta.
Suklaa-rommipikarit (6:lle)
225 g tummaa suklaata
4 kananmunaa keltuainen ja valkuainen erotettuina
6 rkl hienoasokeria
4 rkl tummaa rommia
4 rkl kuohukermaa

* Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman.
* Vaahdota keltuainen ja sokeri kulhossa kuohkeaksi.
* Valuta suklaa keltuaisseokseen ja hämmennä se, rommi ja kuohukerma varovasti joukkoon.
* Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa ilmavaksi. Hämmennä valkuaiset varovasti kahdessa erässä suklaaseokseen.
* Jaa tarjoiluastioihin ja nosta vähintään 2 tunniksi jääkaappiin.
* Koristele suklaakuvioilla ja tarjoile kermavaahdon kanssa, jos haluat.

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 03.09.2010 - 07:54
Ompa kaunis jälkiruoka-annos!

MinnaT kirjoitti 03.09.2010 - 15:56
Kiitos SakariSokeri. Tarkoitus oli ottaa sisus muffinuvuoasta pois ja tarjoilla sitten mutta se olikin sen verran löysää ettei onnistunut... Mutta kävise nuinkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥