maanantai 13. syyskuuta 2010

Hääkakku

Kauniita hääkakkuja on ollut siellä sun täällä ja itselläkin on tehnyt jo pitkän aikaa mieli tehdä jonkinnäköinen hääkakku. Valitettavasti kukaan ystävistä ei ole alttarille astunut (ainakaan minun tietääkseni...), joten ei ole tullut tilaisuutta tehdä hääkakkua. Liekö olisin edes uskaltanutkaan, hääthän ovat hieno juhla, johon kakun PITÄÄ onnistua ja kun paineet olisivat olleet suuret ja odotukset hienossa kakussa, niin tietenkin kaikki olisi mennyt päin mäntyä...

No, onneksi tältä olen välttynyt mutta kakun halusin tehdä ja sen tein sitten meidän omalle 3-vuotis hääpäivälle. Virallinen päivä oli kyllä jo viikolla mutta eihän sitä silloin jouda kakkuja tekemään, joten sunnuntaina sitten oli meidän "hääpäivä", jolloin nautittiin ulkoruokinnasta ja itse tehdystä kakusta ja äidin tekemästä omenapiirakasta vanhempieni luona, koska heillä on sama hääpäivä kuin meillä. Ja kihlapäivä on sama kuin miehen vanhemmilla, joka oli ihan puhdas sattuma!
Kakkupohjana 3 munan kakkupohja Ullan Unelmakakut-kirjasta, halk 18cm, kostutus Spritella, alimmassa välissä mansikkamousse, ylemmässä välissä valkosuklaamousse (ohjeet löytyy "Täytteitä kakkuihin" osiosta), kuorrutus sokericremellä ja päällinen valkoista marsipaania. Koristeena oikea kukka, joka oli miniversio minun hääkimpusta.

Tässä kukka lähempää

Ja tässä kuvia morsiuskimpustani kolmen vuoden takaa Kimppuni ja miehen viehe (?) on kuivattu ja laitettu tauluksi muistoksi. Ruusut ovat menneet mustiksi mutta niin punaisten ruusujen kanssa käy. Taulu on kuitenkin hieno ja mukava muisto tuosta ihanasta syyskuun päivästä

Ja sitten hieman "valitusta" kakusta...
Ensinnäkin, minusta tuo valkoinen (Dr.Oethekeri) marsipaanin oli aika hankalaa käsitellä: tomusokeria tuli laitettua reilusti mutta silti se tuntui "tahmaiselta" käsitellä. Onko muilla ollut tämmöisiä kokemuksia vai oliko mulla joku maanantai kappale...?
Toiseksi, mistä löytäis hyvät ohjeet siitä miten marsipaanin saa pyöreän kakun päälle tasaisesti? Mulla meni vain yksi kohta hyvin ja kuvat onkin otettu siltä puolelta, muut meni ihan ryppyläisiksi...
Muutoin ei kakussa ollut valittamista, maistui hyvälle ja minusta tuo kukka-koriste on niin kaunis että...

Aikaisemmat kommentit:

Pioni kirjoitti 13.09.2010 - 15:55
Rtköhän joskus vielä pääse "oikeiden" hääkakkujen pariinkin...
Kaunis kakku ja erityisen kaunis koriste!

SakariSokeri kirjoitti 13.09.2010 - 18:24
Hyvää hääpäivää!

MinnaT kirjoitti 14.09.2010 - 22:33
Pioni, en pahitteeksi laita vaikken pääsisikään "oikeiden" hääkakkujen kimppuun, eipähän tule suorituspaineita :) Voihan sitä aina omalle hääpäivälle tehdä "hää"kakun ,)
SakariSokeri, kiitos :)

Lessu  kirjoitti 15.09.2010 - 22:05
joo toi oetkerin valkoinen marsipaani on ihan pyllystä. siis niin kamalaa, ihan tahmeeta, tosi vaikea käsitellä.
hieno kakku! <3

MinnaT kirjoitti 20.09.2010 - 14:59
Minäkin erehdyin ostamaan 2 pötköä, että on varastossa... :( Jospa se johonkin tulis käytettyä. Enää en kyllä osta, pysyn Sallisen "valkoisessa" marsipaanissa ja sokerimassassa! Vaahtistaikinaakin on yks paketti, jota en vielä oo ehtinyt kokeilla :)

Katrin kakun Katri kirjoitti 21.09.2010 - 16:39
Tarpeeksi paksu ja iso levy niin kyllä se siitä. Harjotusta vaan niin kyllä se siitä =o)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥