tiistai 15. kesäkuuta 2010

Ranskalainen Juusto-kinkkupiirakka

Tämän piirakan ohjeen olen saanut aikoja sitten ystävältäni. Tämä on tosi helppo ja nopea tehdä ja aineksia vaihtamalla saa monenlaista eri versiota. Tässä piirakassa oli nyt kinkkua ja punaisen paprikan palasia, vaihtoehtojahan on vaikka mitä: jauhelihaa, sipulia, erilaisia kasviksia/wokkivihanneksia, ananasta... 

Laitan tähän alkuperäisen ohjeen ja suluissa on mitä mä laitan.
POHJA
150 g voita/margariinia (käytän juoksevaa)
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Sekoita keskenään kulhossa rasva ja vehnäjauho sormin nyppimällä. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita. Taputtele piirasvuokaan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10 min.

TÄYTE
100-150 g saunapalvi kinkkua (käytän ihan pizza suikaleita)
1 tlk (185 g) herkkusieniä viipaleina (en laita)
100g Emmental juustoraastetta (valmista juustoraastetta pussi n.150 g)
2 dl kevyt kermaa (tai ruokakermaa)
3 munaa
1/4 tl valkopippuria (en laita)
1/4 tl muskottipähkinää (en laita tätäkään)

Suikaloi kinkku ja valuta herkkusienet. Sekoita keskenään kerma, munat ja mausteet. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vuokaan kinkku, herkkusienet ja juustoraaste. Kaada pinnalle muna-kerma -seos. Paista edelleen alimmalla tasolla 20 min. Tarjoa lämpimän teen tai kahvin kanssa.

Aikaisemmat kommentit:
Katri Kolehmainen kirjoitti 25.06.2010 - 22:01
Tuo piirakka on kyllä yksi mun lempi piirakoista. Pitäis vaan tehdä sitä taas pitkästä aikaa =) Heti vesi herahti kielelle =)

MinnaT kirjoitti 28.06.2010 - 11:06
Katri: Sinähän tiedät, että tämä ON hyvää ,D Mun ohjekirjassa lukeekin "Katrin Ranskalainen juusto-kinkkupiirakka" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥