maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannus herkut

Tänä Juhannuksena tuli herkuteltua monenlaisilla ihanilla herkuilla.

Suolaisen puolella oli Pirkan Broileri Kung Po:ta ja ihan tavallisia tortilloja ja tietenkin uusia pottuja ja silliä.

Makkaran kaveriksi tein Cebicin valkosipulinen sinappia isälle, se kun on valkosipulin ystävä. Maistettiin me kyllä miehen kans tätä myös ja hyvää oli. Itse en valkosipulista kovin paljon tykkää ja mies ei oikeastaan olleenkaan mutta hyvin meni molemmilla alas. Tämä oli pehmeää ja makeaa, ei ollenkaan äkäistä. Minä laitoin sinappiin omenamehua ja valmisvalkosipuli murskaa 6 kukkurallista teelusikallista, jotka siivilöin pois ennen purkittamista. Tuo purkki ei tullu täyteen, oliskohan joku vajaa 3/4 tullut... Eipähän jää kaappiin venymään, vaikka luulen ettei sitä pelkoa ole!
Tässä näkyy kuika sileää sinapista tuli siivilöinnin ansiosta.

Makean puolella oli Caipirinha-mansikkakakkua, kun vihdoin ja viimein osasin oikeasta paikasta Caipirinha Drink Mixiä etsiä. Kiitos kaikille avusta! Itse en oikein pidä mistään sitrusmaisesta, kun minulla alkaa kurkkua karvastelemaan. Tämä kakku oli minusta päivän kahden päästä parempaa, ei ollut niin kovin voimakas tuo Caipirinhan maku. Makea, kesäinen kakku.

Mulla jäi tuo Caipirinha-kerros sivulta hieman matalaksi, kun en malttanut antaa mansikkakerroksen hyytyä kunnolla. Keskeltä se kyllä oli korkeampi. Pohjaksi tein myös 3 munan kääretorttupohjan mutta paistoin sen suoraan pyöreässä vuoassa ja leikkasin kahteen osaan. Näin sain kaks pohjaa eikä jääny palasia yli, oonks vähän pihi. Toinenkin pohja tuleekin tässä piakkoin tarpeeseen...
Pääsin parin viikon takaisia Ikean ostoksiakin käyttämään: kakkuvatia ja alustaa
Tässä näkyy kuinka ohueksi tuo Caipirinha-kerros sivulta jäi...
Ja tässä palanen lautasella. Tässä näkyy, että keskellä oli paksumpi kerros Caipirinhaa. Leikkasin myös kakun valmiiksi "mansikan" kokoisiksi palasiksi, tuli siistemmät palaset jokaiselle ja kakkukin pysyi nätin näköisenä koko ajan. Mansikat oli Belgialaisia ja aika arvokkaita: oliskohan 250g rasia ollut melkein 4euroa... Mutta kyllä sitä nyt yhden rasian raski ostaa.

Daim-kakkua tein myös. Tämä olikin tosi hyvää, mieskin sanoi, että tätä voisi useamminkin syödä. Minä vähän yritin kuorruttaa tuota kakkua Maraboun Daim-suklaalla... Pelkäsin, että Daim-muruset jäävät kakkuun sellaisiksi koviksi klönteiksi mutta ei ne jäänyt, vähän ehkä semmoisen toffeemaisen olon antoi.

Ja tietenkin makiaa juustoa, Juhannusjuustoa, juustokeittoa, heraa... millä nyt itse kukin sitä kutsuukaan. Siitä en muistanut ottaa kuvaa ennenkuin katos suuhun ja osa jaettiin muiden kesken...

Ja lopuksi "Juhannuskooki", joka ei ollenkaan tykännyt tekemästäni seppeleestä vaan ravisteli sen päästä pois (seurauksena TIETENKIN seppeleen rikkoutuminen) ja löntysteli palloa hakemaan

Aikaisemmat kommentit:

Lelle kirjoitti 29.06.2010 - 23:00
Iihana juhannuskooki :P Meidän pojulla meni vähän synkemmissä merkeissä juhannus.. :( Vatsataudissa rassunen, pikkuhiljaa mennään parempaan suuntaan..
Kuulemma ollut liikkeellä jotain ärhäkkää vatsapöpä, teillä on ilmeisesti siltä vältytty?

Helmi.fi  kirjoitti 01.07.2010 - 22:03
Kiitos vierailustasi blogissani ja osallistumisesta arvontaan. Olen jo yhden Tohtori Sykerö kakun tehnyt ja se löytyy blogistani Lastekakut kategoriasta. Mutta ne puut oli kiva idea :)

Katrin kakun Katri kirjoitti 06.07.2010 - 17:21
Pakko kommetoida tota liikuttavaa karvapalleroa =o) Mulla oli 3 kappaletta kyseisiä haukkuja ennen lasten tuloa, mutta jouduttiin sitten luopumaan koirista. Mikään muu eläin ei tee samaa mutta aina kun nään corgin niin mua rupeaa hymyilyttämään, niissä vaan on jotain super liikkistä =o))) Anna hali kaverille multa!

Suviih kirjoitti 08.07.2010 - 19:45
Oi, corgit ovat ihania! Ja vesi herahtaa kielelle noita herkkukuvia katsellessa.

TarjaT kirjoitti 15.07.2010 - 19:40
Innostuin kokeilemaan tota Caipirinha-mansikkakakkua, ku meillä oli viikonloppuna "tyttöjen" viikonloppu. Sopi kyllä hyvin illanviettoon ja oli hyvää. :D Kiitoksia vaan vinkistä. :D

Lessu kirjoitti 24.07.2010 - 17:49
Kiitos ihanista paketeista <3 On ollut ihanaa odotella pakettejasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥