tiistai 26. tammikuuta 2010

Uusia aluekokeiluja ja testauksia

Kokeilin viikonloppuna itselleni uusia aineksia ja tekotapoja, pitäähän sitä joskus harjoitellakin!

Tämä kakku oli nyt pyhitetty kokonaan pursotuksille, kun haluais oppia uusia pursotustyylejä. Samalla sain tyhjentää "koristevarastoani" hieman. Tämän kakun ansiosta opin koripunos-pursotuksen ja lehtityllalla kakun päälle sellaisen laine-pursotuksen. Niitä nyt pariin seuraavaan kakkuun että menee "selkärankaan" ja sitten taas uutta opettelua.
Tähän kakkuun testasin valmista kaupan neliön mallista kakkupohjaa, siinä oli kolme kakkupohjaa eli täytevälejä tuli kaksi. Niihin laitoin pelkästään kaupan mansikkahilloa mutta se riittikin; hillo oli niin makeaa. "Kermaksi" ostin Sunnuntain Kuohkeaa vispiä, mutta en oikein tykänny siitä eli taitaa jäädä jatkossa ainakin mulla kaupan hyllylle. Kakku oli muuten tosi hyvää, vaikka olikin valmis kaupan kakku. Maisteltiin miehen kanssa sunnuntaina ja maanantaina vein loput töihin. Ja kakku katosi!!
Pursotuksiin ostin kuitenkin FloraVispiä, joka onneksi peitti Sunnuntain KuohkeanVispin maun. FloraVispiä värjäsin nestemäisellä elintarvikeväri punaisella, josta tuli vaaleanpunaista sekä keltaisella tomuvärillä, siitä tuli tuollaista oranssinruskeahkoa.
Ostin myös tuollaisia suklaalehtiä ja suklaasydämiä (näkyy ylemmissä kuvissa paremmin), mansikat on "varastosta".
Lakuista yritin tehdä sellaisia lakusuikaleita, millaisia on oikeiden konditorioiden tekemissä kakuissa joskus päällä. Osa onnistui, osa ei, ilmeisesti pitäisi olla terävämpi veitsi... Pikkukukat on varastosta kans.
Pursotus harjoituksia
Edelleen harjoitusta. Kokeilin myös pursotusta useammalla värillä, en ihan saanut itseäni miellyttävää tulosta, koska en osannut "värikermaa" laittaa oikein reunoille mutta kyllähän tuossakin näkyy useampi väri.
Ruusut varastosta

NIISKUNEITI
Kokeilin ensimmäistä kertaa maalausta, kun kummitytöllä on viikonloppuna synttärit ja hän tykkää muumeista
Maalasin Niiskuneidin sokerimassalle nestemäisillä elintarvikeväreillä. Vielä pitäisi kimalletta töpötellä... Tää maalaus olikin yllättävän helppoa ja hauskaa ja saa aika hienoja koristeita. Mulla vaan on hyvä olla tällaisia yksinkertaisia, kun en oo oikein hyvä piirtämään ja värittelemään kolmiulotteisesti.

RUUSUNNUPPU
Synttärikakkuun kokeilin myös tällaista ruusunnuppua ja itse ainakin oon tyytyväinen tulokseen. Mieskin sanoi sen nähdessään "Ompa hieno" ihailevalla äänensävyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥