Minä tahdon olla kauhean laiska tekemään
leipää. Monia hyviä ja ihania ohjeita kyllä on kaappi pullollaan mutta
siltikin... Nyt uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli helpon ja maukkaan
oloinen leipä-ohje, joten "pakkohan" se oli alkaa leipää vaivaamaan.
Lisäksi siihen sai sopivasti hävittää 4-viljan hiutaleita. Itse tykkään Nalle-puurosta ja syönkin sitä mutta aina niitä hiutaleita
tahtoo kuitenki jäädä venymään kaappiin. Tosi hyvää leipää oli ja
helppotekoistakin! Toivottavasti ei vaan kovin lisämausteita (hiuksia)
tullut joukkoon, kun kampaajan jälkeen leipää vaivasin...
Itse paistoin toisen leivän leipävuoassa ja toisen NW:n Bavaria
-kakkuvuoassa, joten saan niistä sitten sopivan kokoisia palasia
leikattu.

Moni on moittinut lehden epätarkkoja ohjeita ja itsekin huomasin tässä
ohjeessa puutteen, joka voi viedä varsinkin aloittelevan leipurin sormen
suuhun. Esim. vaivataanko aineksia ollenkaan vai lätätäänkö ne vaan
kulhoon, millä tasolla paistetaan. Joten laitan tähän nyt ohjeen
niinkuin itse sen tein.
4-viljan leipä
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
(otin suoraan hanasta hieman kädenlämpöisempää)
50 g (1 pkt) hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja
(laitoin puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja)
Sekoita hiutaleet ja
lämmin vesi, anna seistä hetki. Lisää hiiva ja suola, sekoita. Lisää
jauhoja vähitellen samalla vaivaten taikinaksi. Anna nousta peitettynä
n.30 min. Leivo kaksi leipää leivinpaperille tai vuokiin ja anna nousta
peitettynä n.30 min. Paista alimmalla tasolla 250 asteessa n.25-30 min.
Aikaisemmat kommentit:
|
En poikennutkaan yöpalalle, vaan tulin vasitella mahdollisimman varhain onnittelemaan - onneksi olkoon MINNA !
|
|
|
Kyllä itse tehty leipä maistuu aina paljon paremmalta kuin kaupan.
Mikään ei ole niin ihanaa kuin juuri uunista otettu leivän tuoksu ja
lämmin leipä on niin taivaallisen hyvää.
|
|
|
MinnaT
kirjoitti 28.05.2012 - 11:04
Kiitos nami-hiiri! :) Herkkusuu, olen samaa mieltä, oli ihanaa syödä
iltapalaksi pala tuoretta leipää ja herätä aamulla leivän tuoksuun :) Ei
vain olisi niin laiska nuiden leipien suhteen, loppujen lopuksi ne
tulevat aika helposti.
|