keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Herkkuja


Maaliskuun lopussa kävi hyvä ystäväni miehensä kanssa kylässä ja pikkuista Myytä katsomassa. Olin saanut joululahjaksi ystävältäni Kultasuklaata, makuina valkosuklaa omenakaneli sekä maitosuklaa pähkinäsalmiakki. Ajattelin jommasta kummasta tehdä jäätelöä ja valinta osui maitosuklaaseen :) Lisäksi tein Omar-jäätelöä, vasen rasia. Jäätelöt ovat tehty BakeVillen ohjeella (KLIK) mutta löytyy myös postauksen lopusta. Lisäksi tein Paholaisen kakkua, teko listalla ollut helppo kakku :)

Paholaisen kakku
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
1 dl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria

Sekoita maito, kananmunat ja sulatettu voi sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen joukkoon. Sekoita massa kiiltäväksi. Paista voidellussa ja jauhotetussa 1,2 litran rengasvuoassa uunin alatasolla tunnin ajan.

Jäätelö
4 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
vaniljasokeria
("mausteita", minulla Omareita pilkottuna+kinuskikastiketta sekä maitosuklaa pähkinäsalmiakki suklaa pilkottuna+suolapähkinöitä pilkottuna+lakritsikastiketta)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maito, siirappi ja vanilja (sekä "mausteet"). Sekoita massa sekaisin, EI VATKAIMELLA! Kaada massa vuokaan, peitä ja anna pakastua vähintään 8h, mieluummin yön yli. Ei tarvitse käydä sekoittelemassa :)

2 kommenttia:

  1. Tää on niin helppo jätskiohje. Mutta tosi makeaa.. Jopa lasten mielestä, joille lähes mikään ei ole liian makeaa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä makiaa 😄 Iteki teen mieluummin sillä ohjeella, mihin ei tuu tuota glukoosisiirappia mutta kun sitä oli kaapissa... 😄

      Poista

Kiitos kommentista ♥