keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Kahviruudut


Helmikuussa tuli myös pitkästä aikaa tehtyä näitä ihania kahviruutuja. Ohje on joskus aikoinaan otettu talteen sanomalehti Kalevasta.


KAHVIRUUDUT
pellillinen

300 g voita/margariinia
4 dl sokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
1 dl kahvia

kuorrutus
5 rkl kahvia
6 dl tomusokeria

koristeluun
suklaaströsseleitä

Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Mikäli seos uhkaa juoksettua, lisää munien välillä puolisen desiä jauhoja. Lisää sitten jauhot, kaneli ja sooda sekä lopuksi jäähtynyt kahvi. Levitä taikina laakeaan uunivuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 175-asteessa n. 35 min.

Tee kuorrutus kun torttupohja on kypsä. Levitä kuorrutus jäähtyneelle torttupohjalle ja ripottele koristeeksi suklaaströsseleitä. Anna kuorrutteen jähmettyä.

2 kommenttia:

  1. Tuo päällinen onkin erilainen kuin mitä normisti itse tulee tehtyä.. Kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on vähän erilainen ohje kuin mokkaruudut tms. :) Ihan mukavasti maistuu kaneli pohjassa.

      Poista

Kiitos kommentista ♥