maanantai 14. joulukuuta 2015

Hunajainen possupaisti


Paistoin pitkästä aikaa Pyhäinpäivänä possipaistia (tiedän, päivitykset ovat aika myöhässä :D ) Perheelläni on ollut tapana paistaa Pyhäinpäivänä ensimmäinen kinkku tai joku tämän tyylinen possupaisti. Sattumoisin myös äitini oli ostanut samanlaisen possupaistin Pyhäinpäiväksi :D


Ohjeen löysin Hyvä kokki-kirjasta ja josta mausteet vaihdoin turkkilaiseen yleismausteeseen :) Lisukkeena oli sitten pottumuusia ja höyrytettyhä vihanneksia.

HUNAJAPOSSU PAISTOPUSSISSA
5-6:lle

1 kg porsaan kasleria tai lapaa

Pintaan:
2-3 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulisuolaa
1/2 tl timjamia

Kastike:
2-3 dl paistolientä
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja

Puhdista liha kostealla paperilla ja sivele sen pintaan hunaja ja öljy. Sekoita mausteet keskenään ja ripottele lihan pintaan. Aseta liha paistopussiin, sulje pussi ja tee kulmaan pieni höyryaukko. Työnnä lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan pussin läpi. Nosta paisti uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 80 astetta.

Valuta paistoliemi kattilaan mutta anna lihan levätä 10 minuuttia. Poista mittari ja leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita paistoliemi, vesi ja jauhot kattilassa. Kiehauta seos kastikkeeksi ja tarkista sen maku ja sakeus.


2 kommenttia:

  1. Nam! Mun tulee liian harvoin tehtyä mitään possusta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä tosi hyvää ja helppoa, kannattaa kokeilla! Vaikka jouluksi ,)

      Poista

Kiitos kommentista ♥