maanantai 14. joulukuuta 2015

Stellan suklaapikkuleivät

Voi...!!! Tää on ihan jäänyt roikkumaan luonnoksiin :( Näitä pikkuleipiä tein talviloma reissulle Luostolle, jossa siis oltiin viikolla 12 tänä vuonna :D


Sain ystävältäni lahjaksi Angry Birds Stellan kakkukirjan jouluna 2013 :) Samassa paketissa oli myös Heirolin keksimuotti, jota en vielä ole päässyt kokeilemaan :D

Näitä Stellan suklaapikkuleipiä tein meille mukaan kahvileiviksi, kun lähdimme Luostolle lysthiä pitähämän :D Ystävääni ja hänen miestään treffattiin illallisen merkeissä, jonka jälkeen nautimme vuokra mökissämme yömyssyt ja maistelimme pikkuleipiä. Toisen rasian jätin kotiin vahdille ja postin tyhjentäjälle maisteltavaksi :)


250 g voita
3 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5-1 dl suklaarouhetta

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Pilko tai rouhi suklaa (ellet käytä esim. valmiita suklaanappeja: Dr. Oetker, Pirkka). Vaahdota voi ja sokerit kevyesti. Lisää munat ja sekoita kunnolla. Yhdistä kuiva-aineet (vehnäjauho, ruokasooda ja suklaa) keskenään. Lisää kuiva-aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita massa tasaiseksi.

Muotoile massasta pyöreä tanko, halkaisijaltaan n.5-10 cm. Kääri tanko leivnpaperiin ja anna sen kovettua jääkaapissa tai pakastimessa (n.15-20min.), kunnes sitä on helppo leikata. Leikkaa tangosta n.0,5 cn:n paksuisia viipaleita ja aseta ne uunipellille. Minä "oikasin" tässä kohtaan ja otin vain lusikalla taikinaa, pyöritin palloksi ja litistin :) Jätä pellille riittävästi tilaa jokaisen pikkuleivän ympärille, koska ne leviävät paistuessaan.

Paista 175-asteessa n.6-12 min pikkuleipien koosta riippuen. Valmis pikkuleipä on keskeltä hieman pehmeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥