sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pizzaa kivellä



Pizzakiveä tuli pitkästä aikaa käytettyä, eihän sitä olekaan kuin yhden kerran vasta käytetty (KLIK) :D Tällä kertaa taikinan ohje, kuin myös tomaattikastikkeen ohje oli Decapitatedilta. Sain tuosta taikinasta kaksi isoa pizzaa ja kolme pientä, seuraavalla kerralla ajattelin kyllä tehdä kaikki pieniä :) Pizzalapion käyttö oli vielä vähän hakusella mutta kyllä se sujui paremmin kuin ekalla kerralla. Seuraavalle kerralle keksin jo uuden kokeilu tavan :) Ja unohdus teema jatkui tässäkin; unohdin pohjataikinasta öljyn! :D Mutta oikein herkulliset pizzat tuli ja tämä ohje nyt vakiintui tällä tavalla tehtäväksi, seuraavalla kerralla öljyn kanssa :)









Ohje kopsattu Decapitatedilta talteen :)

Pizzapohja
2,5 dl vettä
1 dl maitoa
0,5 tl sokeria
~1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
käytä kaulitsemiseen karkeita vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova. Anna taikinan levätä hetki ja muotoile pizzapohjiksi. Yhdestä taikinasta tulee n. kolme-viisi pizzaa, riippuen siitä kuinka isoja herkkupohjistaan haluaa kaulita.


Nopea tomaattikastike pizzalle:
tomaattipyreetä
sokeria
suolaa
vettä
mustapippuria

Valmista tomaattikastike notkistamalla tomaattipyreetä reilusti vedellä (pizzakastikkeen tulee olla saman paksuista kuin vaikkapa kermakastikkeen, ei ihan juoksevaa muttei tönkköäkään), mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Ja näin se pizza tehdään näin, hoplaa:
* Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin sen saat, n.250-300 astetta.
* Kaulitse taikinasta haluamasi paksuisia pizzapohjia, varsinkin kankkusessa pohjassa saa olla paksuutta vähän enempi kuin yleensä.
* Levitä tuoretomaattikastiketta lähes reunoille asti.
* Ripottele päälle juustoraaste (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.)
* Levittele raasteen päälle täytteet tasaisesti, kourallinen-pari täytettä per pizza.
* Paista uunissa n.5-10min, uunin lämmöistä ja tehoista riippuen.
* Ropsauta valmiin pizzan päälle oreganoa ja anna makuhermojen laulaa.

4 kommenttia:

  1. Mistä olet tuollaisen pizzalapion hankkinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzalapio tuli kiven mukana, jonka tilasin Chez Mariukselta (http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=309). Tuommoinen lapio kyllä voisi löytyä joltain markkinoiltakin, itsestäni ainakin se vaikuttaa samanlaiselta kuin joku leipälapio, lyhyemmällä varrella vaan :)

      Poista
  2. Kylläpäs näyttää tämäkin herkulliselta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥