tiistai 9. kesäkuuta 2015

Älyttömän helpot sämpylät

Töissä kiirettä eikä leipominenkaan ole oikein huvittanut. Jotain pientä kyllä on tullut tehtyä, niitä jos tänne pikkuhiljaa pudottelis :) Vanhan, yksisilmäisen herran kanssa yritetty aikaa viettää ulkona, sen mitä sade ilmat ovat antaneet myöten. Jospa tuo kesä vähitellen alkaisi tulemaan... Sisällä ollaan sitten pelailtu "älytöntä" peliä sekä makkaran piilotusta, toinen on aivan onnessaan <3


Näitä sämpylöitä tuli tehtyä jonakin viikonloppuna, en muista milloin :D Ohje löytyi Kermaruusulta, hieman muuttelin, kun kas kummaa, meinasi vehnäjauhot loppua :D Joten laitoin siis 1,5 dl vehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja sen n.7-8 dl. Tuhteja tuli mutta ah, niin hyviä! Helppoja tehdäkin, joten tulee toistekin tehtyä :) Tässäpä Kermaruusun alkuperäinen ohje, itse siis vaihtelin nuita jauhoja :)

7½ dl vettä
30g tuoretta hiivaa (tai 1½ pss kuivahiivaa, silloin vesi lämmintä)
1½ rkl suolaa 

Sekoita hiiva ja suola veteen, lisää jauhot isolla lusikalla sekoittaen. Taikina jää melko löysäksi jauhojen lisäämisen jälkeen.

1½ dl ruisjauhoja
1½ dl kokojyväjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja 

Peitä kulho leivinliinalla tai leivinpaperilla. Nosta kulho jääkaappiin yöksi kohoamaan.

Lämmitä uuni 230 asteeseen. Nostele taikinasta kahdella lusikalla kasoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele pinnalle jauhoja ja tee ristiviilto veitsellä sämpylän pinnalle. Paista n. 30 min.
Sämpylät ovat kovia uunista tullessa, älä peitä liinalla koska silloin rapeus häviää sämpylän pinnalta

4 kommenttia:

  1. kiitos vinkistä! Yksi resepti lisää kirjanmerkkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sen verran helpot olivat, että lapsetkin voivat tehdä ,)

      Poista
  2. Hyvältä ja helpoilta kuulostaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥