torstai 12. joulukuuta 2013

Joulutortut

Parina viime jouluna on tehnyt mieli tehdä itse torttutaikina. Viimeksi sitä onkin tullut tehtyä 7-luokan köksän tunneilla, jotka olivat perjantaisin viimeiset tunnit :) Liekö sieltä jäänyt kummittelemaan, että taikinan pitää tekeytyä viikko... Lue hyvä ihminen ohje, ei sen niin kauan tartte olla! :D No, kuitenkin, nyt sain viimein tehtyä! Tortuista tuli pienempiä kuin, jos olisi kaupan levyn puolittanut. Toisaalta hyviä suupaloja mutta mieli tekee sen toisenkin ottaa...


Torttuja tein kolmenlaisia: hillo päällä ja alla sekä enkeleitä. Enkeleiltä vain tahtoi hiukset nousta pystyyn ja kädet lentää sivuille... Kuitenkin hyviä, taikina helppo tehdä, joten uskaltaa toistekin tehdä. Ja varsinkaan kun ei tarvitse sitä viikkoa kylmässä olla ,D Ohje on 7-luokan köksän kirjasta ja menee näin:

RAHKA-VOITAIKINA
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
125 g maitorahkaa
Täyte: luumusosettta
Voiteluun: kananmunaa

1. Nypi keskenään vehnäjauhot, niihin sekoitettu leivinjauhe ja margariini.
2. Sekoita käsin joukkoon rahka.
3. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ainakin tunti tai mielellään yli yön.
4. Kaaviloi taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä tai neliönmuotoisia paloja.
5. Täytä ja taita tortut ja voitele kananmunalla.
6. Paista ne 225 asteessa uunin keskiosassa kauniin ruskeiksi.


Minä tein taikinan 2-kertaisena, eli meni koko rahka purkki, ja sain torttuja n. 34 kpl. Muottina oli sellainen punainen, muovinen tähtitorttu muotti :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä torttuja! Itselläni on rahka-voitaikinan teko tuoreessa muistissa, sillä teimme juuri viikko sitten kotsassa joulutorttuja. Minulla niistä tuli ihan kauniita, mutta en tykännyt hirveästi niiden mausta. Täytyy varmaan kokeilla jollain toisella ohjeella, jos tulisi parempia. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu58 :) Juu, kyllähän nämä olivat erimakuisia verrattuna kaupan valmiiseen torttutaikinaan. Jotain makeutta taikinassa olisi saanut olla, ehkä pikku hyppysellinen suolaa auttaisi... Pitääpä seuraavalla kerralla kokeilla :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥