keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Euroviisujen 2013 piirakat


Viime viikonloppuna oli jännät paikat, taas kerran :) Ja pettymys oli karvas, myös itselle, mutta eihän sitä aina voi hyvin mennä. Jännitystä kuitenkin piisasi, jääkiekossa varsinkin lopussa alkoi olemaan sellaiset paikat ettei paikoillaan meinannut pysyä :D

Kristakin veti esityksensä hyvin mutta sitä vaan miehen kanssa ihmeteltiin, että moni paa-aaljon huonompi kappale sai enemmän pisteitä. Onko se Eurooppa sittenkin niin homokammoinen...? Ruotsi oli kyllä täysi pettymys, yleensä on antanut meille pisteitä (me annettiin niille, vaikka oli tosi surkee esitys) mutta tällä kertaa jätti pisteittä. Liekö taktinen veto, koska luulisi Ruotsin olevan hieman vapaamielisempi maa, kun on sallinut samaa sukupuolta olevien avioliitot jo vuodesta 2009 lähtien.

Mutta niihin piirakoihin :) Tein molemmille oman, itselle kasvis- ja miehelle kinkkupiirakan. Ohjeen opastajana käytin TÄTÄ ohjetta, pienin muutoksin. Laitan ohjeen tähän niinkuin sen nyt tein.

Kasvispiirakka

Kasvispiirakka

Kasvis- / kinkku- / tms. piirakka

Pohja
1,5 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Sekoita jauhot keskenään. Lisää marganiini ja sekoita hyvin, joko käsin tai lusikallakin onnistuu. Lisää vesi ja sekoita. Tapulle taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista 10 min. uunin alimmalla tasolla 200-asteessa.

TÄYTE
pakastevihanneksia (kinkkua, mitä itse haluaa)
3 munaa
2 dl ruokakermaa
mausteita 
juustoraastetta

Sulata pakastevihannekset mikrossa ensin, muutoin pohja vettyy paistettaessa! Levitä vihannekset (haluamasi täytteet) pohjalle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Sekoita munat, ruokakerma ja mausteet keskenään, kaada piirakan päälle. Jatka paistamista vielä n. 20 min / pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
Kinkkuinen versio

Kinkkuinen versio


Suomi ja kohuttu pusu. Tämäkö se sittenkin oli loppujen lopuksi närää herättävä teko...?
 
Tämä laulaja sai minulta lempinimen Johnny Depp :)

Tämä mies lauloi korkealta kuin nainen :) Kuka muistaa vuoden 1998 voittajan, Dana Internationalin kappaleen Diva? Ja kuka Dana oikeasti olikaan...? ;)Eetu puolestaan ei jännittänyt, ei peliä eikä viisuja :)


Kihlapäivämme sattuu olemaan toukokuun puolessa välissä, joten sen kunniaksi pari ruusua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥