sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Poropiirakka

Käsityöpiirin pikkujouluja vietettiin tiistaina nyyttäri periaatteella. Minä tein tämän suolaisen piirakan, tarjolla oli lisäksi mm. taatelikakkua, porkkanakakkua, broilerisalaattia, ja kaikenlaista ihanaa naposteltavaa. Ei oikein meinannut malttaa tehdä mitään muuta kuin syödä :D
Tämä ohje on aluperin tarkoitettu pikku piiraiksi mutta itse tein sen Chez Mariuksesta tilaamaani irtopohja piirakkavuokaan, näin sain pienempiä suupaloja, joita oli mukava muiden tarjottavien kanssa nauttia :) Ohje on Kotilieden sivuilta kopsattu. Tein piirakan gluteenittomiin jauhoihin sekä laktoosittomaan rasvaan ja maitoon, kaiken varalta...
POROPIIRAKKA 20x38 cm
(-PIIRAAT 15 kpl)
Pohja
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte
pala (100 g) purjoa
1 rkl öljyä
50 g poron kylmäsavupaistiviipaleita tai kylmäsavurouhetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
0,5 dl ranskankermaa
0,5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mustaleimaemmental

* Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja suola, ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa piirakkataikina 12–14 tasakokoiseen palaan. Painele piirakkataikinan palaset voidellun muffinipellin pohjalle ja reunoille. Pistele taikinapohjat haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

* Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuullota purjoa pannulla öljyssä. Nosta pannu syrjään ja lisää joukkoon hienonnetut paistiviipaleet tai kylmäsavurouhe. Mausta seos kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

* Sekoita erillisessä kulhossa muna, ranskankerma, maito ja puolet juustoraasteesta. Jaa poroseos muffinipellille ja valuta päälle tasaisesti muna-maitoseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

* Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoasta irrottamista.

1 kommentti:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä, täällä yksi ikuinen porofani.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥