maanantai 6. helmikuuta 2012

Kaljatölkkikanaa, josta tulikin tavallista kanaa...

Pari vuotta sitten sain joululahjaksi Viivin ja Wagnerin keittokirjan, josta Guinnes-kakku ja kaljatölkki kana kuulostivat sen verran herkullisilta, että niitä piti kirjasta ensimmäisenä kokeilla. Guinnes-kakkua tulikin heti Uudeksi Vuodeksi kokeiltua mutta kaljatölkkikana antoi odottaa kokeiluaan... No nyt lauantaina viimein päätin viimein sitä kokeilla. Sanoin miehellekin, että "haetaan sitten pizzat", kun tuntui niin epätoivoiselta kanan istuttaminen tölkin päälle. Mutta siihenpä sen loppujen lopuksi sain tököttämään.

Fiksuna insinöörinä en sitten katsonut mahtuuko kana uuniin ritilän kanssa. Arvatkaapa vain mahtuiko...? No ei!! Ei muuta kuin ritilä pois ja kana saatiin kaksissa "miehin" taiteiltua uuniin, vaikka kana ehti ennen uuniin menoa keikahtaakin kerran. Kanan piti siellä kököttää tunti ja viisaana sitten ajateltiin siivota sinä aikana. Makuuhuonetta imuroidessa tuli yhtäkkiä mieleen, että olisi varmaan hyvä välillä vilkaista kanaa onko se vielä pystyssä, kun niin huteralta vaikutti. Kävin sitten varmistamassa ja siellähän se pystyssä oli. Vielä...

Sen kun imurin uudestaan sain käyntiin, tuli mies sanomaan "että nyt se sitten on kaatunut". No ei muuta kuin kana uunista ulos ja siinä vaiheessa oli jo hermot menny, joten kaljatölkki pois, ritilä uuniin ja kana takaisin.

Kommelluksista huolimatta kanasta tuli oikein hyvää ja googlettamalla löytyi hyviä kuva-vinkkejä miten kanan saisi pysymään pystyssä. Joten joku päivä uudestaan, ei tästä niin helposti lannistuta. Ohjetta tässä, jos joku kans haluaa olla "luova kokki".

n. 1kg kokonainen kana/broileri
öljyä ja mausteita
(meillä broileri- ja paprikamaustetta, merisuolaa)
0,33 cl olut tölkki
Öljyä kana ulkoa ja sisältä. Hiero mausteet pintaan. Paista uunissa 200-asteessa tunti. Anna hieman vetäytyä uunissa ennen pois ottamista. VARO KUUMAA KALJAA!!

Kanan seurana syötiin riisiä ja Oolannin curry-pippuria. Näitä maustepusseja sai R-kioskilta ilmaiseksi joku aika sitten. Pitäneekin käydä katsomassa saako vielä... Oikein hyvin sopi kanan kanssa.

Aikaisemmat kommentit:
Tuta kirjoitti 06.02.2012 - 15:20
Voi harmi, minulla ei ole mitään "virallista" ohjetta niihin tossukoihin. Itsekin taisin purkaa muutaman kerran, että sain oikean kokoiset tossut. Silmukkamääräkin riippuu langan paksuudesta ja vanhassa ohjeessa, jonka mukaan neuloin.. luki "silmukoita jalkapohjan mitan verran ja neulotaan neliön muotoon...

MinnaT kirjoitti 06.02.2012 - 15:30
Sillain itsellekin aloitin sukkia tekemään: tekemään ja purkamaan :D Ajattelin vain, että olisiko jotain "helpotusta"... Mutta hei, mähän voin omista sukistani laskea "noin" silmukka määrän! :D

Tuta kirjoitti 06.02.2012 - 15:37
Juu..ja minäkin huonomuistinen en enää muista kuinka monta silmukkaa oli puikoilla, kun tein tytösille tossut:-)

SakariSokeri kirjoitti 08.02.2012 - 07:14
Tämä touhu näyttää kyllä niin miehekkään Wagnerilta :D
Täytyy joku kerta testata!

Anonyymi kirjoitti 17.02.2012 - 20:52
tämä on kyllä hauska, mutta kerroppa mikä merkitys on tuolla kaljatölkillä, ottaako kaljasta maun ;D))

MinnaT kirjoitti 17.02.2012 - 21:51
Pitää kuulemma kanan mehevänä sisältä ja ehkäpä ottaa sitä makuakin hieman :) Meilläkun hieman epäonnistui niin en osaa omakohtaisesti sanoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥