Kotilieden kakkukirjasta on jo pidemmän aikaa ollut tämä kakku tekolistalla, kaapissa olevan marmeladin mukaan. Nyt sitten viimein päätin tämän tehdä ja käytin tähän SLYn joulukuun paketista
saamaani omena-kaneli -marmeladia. Taikinassa tuo 2 rkl ei maistunu
miltään, joten turrautin lisää ja oliskohan loppujen lopuksi menny 4 rkl
marmeladia. Siltikin sitä ois saanu ehkä olla hieman enemmän, kyllä sieltä maku
tuli mutta olisi ehkä hieman voimakkaampana voinu olla. Minä en
laittanut rusinoita enkä kaakaojauhetta, joskus voisi kyllä kokeilla
jommallakummalla tai molemmilla. Kakku oli kaikesta huolimatta oikein
hyvää ja mehevää, hieman ehkä murenevaa.
Kakun satuin tekemään edesmenneen äidinisän syntymäpäivänä, joten olkoon tämä sitten "papan synttärikakkua". Lisäksi äiti kertoi hänen äitinsä aina tehneensä tämän tyylistä kakkua, eli hyvä valinta.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Mausta marmeladilla. Sekoita jauhot, rusinat, leivinjauhe ja halutessasi kaakaojauhe ja lisää vaahtoon. Paista kakku hyvin voidellussa rengasvuoassa n. 175-asteessa n. 45-55 min. Anna kakun hetken jäähtyä ja kumoa se ritilälle. Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Blogissa voi tulevina kuukausina olla hieman hiljaisempaa SLY18-kierroksen Emoilun takia mutta jospa sitä jotain ehtisi itsekin leipoa.
Aikaisemmat kommentit:
Kakun satuin tekemään edesmenneen äidinisän syntymäpäivänä, joten olkoon tämä sitten "papan synttärikakkua". Lisäksi äiti kertoi hänen äitinsä aina tehneensä tämän tyylistä kakkua, eli hyvä valinta.
Kaarinan kakku
200 g voita tai margariinia
runsas 2 dl sokeria (200g)
2 munaa
2 rkl appelsiinimarmeladia (omena-kaneli)
1 dl rusinoita
(2-3 rkl kaakaojauhetta)
1,5 tl leivinjauhetta
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Mausta marmeladilla. Sekoita jauhot, rusinat, leivinjauhe ja halutessasi kaakaojauhe ja lisää vaahtoon. Paista kakku hyvin voidellussa rengasvuoassa n. 175-asteessa n. 45-55 min. Anna kakun hetken jäähtyä ja kumoa se ritilälle. Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Blogissa voi tulevina kuukausina olla hieman hiljaisempaa SLY18-kierroksen Emoilun takia mutta jospa sitä jotain ehtisi itsekin leipoa.
Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri
kirjoitti 08.01.2012 - 17:13
Näyttää hyvältä, just sellaselta mitä mummu ruukasi tehdä!
MinnaT
kirjoitti 08.01.2012 - 20:12
Äitinikin sanoi, että hänen äitinsä ruukasi tehdä tätä kakkua :)
Satunnainen vierailija
kirjoitti 09.01.2012 - 15:06
Kiitos hyvästä ohjeesta, tyhjensin samanmoisen omena-kaneli-marmeladi
purkin kakkuun. Vähensin sokerin (150g) määrää ja lisäsin marmeladia
reilusti (3/4 purkkia). Lisäksi laitoin kanelia. Oikein makoisaa ja
pehmeää. kiitos.
MinnaT
kirjoitti 11.01.2012 - 17:22
Satunnainen vierailija: Hyvä, että oli hyvä ohje :) Itsekin tykkäsin
kakusta ja koska marmeladiakin vielä jäi, voisi kokeilla tuota sinun
neuvoa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥