perjantai 6. tammikuuta 2012

Kaarinan kakku

Kotilieden kakkukirjasta on jo pidemmän aikaa ollut tämä kakku tekolistalla, kaapissa olevan marmeladin mukaan. Nyt sitten viimein päätin tämän tehdä ja käytin tähän SLYn joulukuun paketista saamaani omena-kaneli -marmeladia. Taikinassa tuo 2 rkl ei maistunu miltään, joten turrautin lisää ja oliskohan loppujen lopuksi menny 4 rkl marmeladia. Siltikin sitä ois saanu ehkä olla hieman enemmän, kyllä sieltä maku tuli mutta olisi ehkä hieman voimakkaampana voinu olla. Minä en laittanut rusinoita enkä kaakaojauhetta, joskus voisi kyllä kokeilla jommallakummalla tai molemmilla. Kakku oli kaikesta huolimatta oikein hyvää ja mehevää, hieman ehkä murenevaa. 
Kakun satuin tekemään edesmenneen äidinisän syntymäpäivänä, joten olkoon tämä sitten "papan synttärikakkua". Lisäksi äiti kertoi hänen äitinsä aina tehneensä tämän tyylistä kakkua, eli hyvä valinta.

 Kaarinan kakku
200 g voita tai margariinia
runsas 2 dl sokeria (200g)
2 munaa
2 rkl appelsiinimarmeladia (omena-kaneli)
1 dl rusinoita
(2-3 rkl kaakaojauhetta)
1,5 tl leivinjauhetta
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Mausta marmeladilla. Sekoita jauhot, rusinat, leivinjauhe ja halutessasi kaakaojauhe ja lisää vaahtoon. Paista kakku hyvin voidellussa rengasvuoassa n. 175-asteessa n. 45-55 min. Anna kakun hetken jäähtyä ja kumoa se ritilälle. Seulo jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Blogissa voi tulevina kuukausina olla hieman hiljaisempaa SLY18-kierroksen Emoilun takia mutta jospa sitä jotain ehtisi itsekin leipoa.

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 08.01.2012 - 17:13
Näyttää hyvältä, just sellaselta mitä mummu ruukasi tehdä!

MinnaT kirjoitti 08.01.2012 - 20:12
Äitinikin sanoi, että hänen äitinsä ruukasi tehdä tätä kakkua :)

Satunnainen vierailija kirjoitti 09.01.2012 - 15:06
Kiitos hyvästä ohjeesta, tyhjensin samanmoisen omena-kaneli-marmeladi purkin kakkuun. Vähensin sokerin (150g) määrää ja lisäsin marmeladia reilusti (3/4 purkkia). Lisäksi laitoin kanelia. Oikein makoisaa ja pehmeää. kiitos.

MinnaT kirjoitti 11.01.2012 - 17:22
Satunnainen vierailija: Hyvä, että oli hyvä ohje :) Itsekin tykkäsin kakusta ja koska marmeladiakin vielä jäi, voisi kokeilla tuota sinun neuvoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥