maanantai 28. marraskuuta 2011

Tip tap...

Kaksi insinööriä hääräsivät keittiössä. Mikä oli tulos...?

Vietin hyvän ystäväni kanssa tyttöjen iltaa ja samalla vähän pikku-jouluiltiin seuraavanlaisen menyyn voimin
 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Pikku-joulu menyy
Alkupalat:
erilaisia pähkinöitä
lakua
Panttereita
Tuc-keksejä
kuivattuja hedelmiä
kaupan lihapullia

Pääruoka:
kana-caesar salaattia
meetvurstipiirakkaa
patonkia

Jälkiruoka:
Minttuinen mutakakku
kahvi
"naisten konjakit"
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Päivällä ensin hieman askarreltiin pienten naposteltavien ja kahvin (ja muunkin) voimin. Askartelun tuloksena syntyi huovan ja piparkakkumuottien avulla lasinaluset illaksi. Kimalleliimalla hieman koristeltiin. Näitä voisi myös kuuseen laittaa koristeeksi. Ja kuva on sitten otettu loppu illasta...

Pääruoka nautittiin kynttiän loisteessa.
Meetvurstipiirakka
(SLY-paketista saatu ohje)
150 g pehmeää rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juustoraastetta
4 rkl kylmää vettä

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi, painele voideltuun vuokaan ja paista 225 asteessa 10 min.

Täyte:
3 munaa
150 g ranskankermaa
150g meetvurstia
fetaa murusina
1,5 dl juustoraastetta
kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Sekoita munat, ranskankerma, silputtu meetvursti sekä juustoraaste, levitä pohjan päälle, murenna fetaa ja asettele halkaistuja tomaatteja täytteen päälle. Paista 200 asteessa 15-20 min.

Santerra Syrah
ESPANJA, Utiel-Requena, tuotenro 489737
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, makea, kypsän marjainen, karpalohilloinen
(kana, kalkkuna, pizzat, pikkulämpimät,  salaatit, kasviruoka, seurustelujuoma)

Jälkkäri
Minttuinen mutakakku
(muokattu Henskiksen ohjeesta)
150 g Marabou'n Minttukrokantti-suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (Henskiksellä n. 20 cm vuoka, me laitettiin 12 cm ja 15 cm vuokiin).

Paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku esim. sirottelemalla sen päälle tomusokeria.

 Tuloksena oli siis herkulliset sapuskat ja oikein mukavan rattoisa ilta hyvän ystävän seurassa :)

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 01.12.2011 - 10:19
Bravo! Kekseliäisyyttä ripauksella viitseliäisyyttä - ja syntyy näin kiva ja maukas hetki, jota hauska muistella vielä ensi vuonnakin !

Leena kirjoitti 01.12.2011 - 10:25
Kävin kurkkaamassa ihan summamutikassa eri blogeja...sulla olikin herkullinen päivitys! Nappaa ihmeessä mun sivulta tuo tunnustus, niin ehkä joku muukin mun sivuilla kävijä innostuu tulemaan tänne kurkkimaan...kuolaamaan...kurkkimaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥