tiistai 15. marraskuuta 2011

Isänpäivä kakku

Isänpäiväksi tein isälle tämmöisen makean suklaakakun. Pohja on tehty shakkiruutu -menetelmällä, joka ei oikein onnistunut: taikinaa tuli tehtyä liian vähän, joten kolmas kerros jäi sitten tekemättä... Mutta kyllä pohjasta näkyi shakkiruutu -kuvio ja tätä pitää kyllä uudestaan kokeilla paremmalla menestyksellä.

Kostutus oli sokerivedellä, joka oli maustettu rommiaromilla, välissä äidin tekemään omenahilloa. Kuorrutukseen löysin tosi hyvän ohjeen Onnelin pikku keittiöstä ja se meni näin
Suklaakuorrutus
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kuumenna kerma, mutta älä kiehauta sitä. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoittele seosta hetken aikaa, kunnes se jähmettyy hiukan (ei ole ihan juoksevaa).
Laita pöydälle leivinpaperipala ja sen päälle paistoritilä. Nosta kakku pohjalevyineen lastan avulla ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle. Levitä palettiveitsen tai lastan avulla kuorrutetta kakun reunoille aina alareunoille asti. Tasoita pintaa tarvittaessa, ellei kuorrute siliä itsestään. Anna kakun olla jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Tähän mennessä tekemäni suklaakuorrutukset eivät ole oikein onnistuneet mutta tällä teen jatkossa, niin johan onnistuu
Sydän koriste
Tilasin viime vuonna Confetin joulukalenterista tämmöisen shakkiruutu kakkuvuoka setin, jota nyt viimein kokeilin. Shakkiruutu kakkuja varten ei välttämättä tartte olla tämmöistä settiä, vaan sen voi hyvin tehdä Ullan ohjeella.

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 15.11.2011 - 12:57
Hyvin onnistunut kakku tärkeään juhlaan !
Shakkiruudutus on edelleen kokeilematta - vasta syntyy raidat :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥