torstai 19. elokuuta 2010

Wiski pikkuleivät

Pitkän aikaa oon jo luvannu miehelle tehdä tämmöisiä viski-pikkuleipiä ja nyt viimein sain aikaiseksi tehdä niitä. Tulikin ihan sopivaan saumaan, kun kummipojan isän kanssa sitten viettivät sauna iltaa, niin saivat saunan jälkeen herkutella näillä. Kyllähän tuo kummipoikakin nappasi keksin kahvipöydässä mutta onneksi näissä nyt ei niin paljon alkoholia ole, että pieneen vaikuttaisi. Osan kyllä pistin pakkaseen ettei kaikki nyt kerralla katoa, oli näissä sen verran pursottamista, ja vielä suhteellisen lämpimällä ilmalla ettei ihan heti tee mieli alkaa tekemään uudestaan.

Hyviä nämä oli eikä mun mielestä viski maistunut yhtään. Oiskohan meillä ollu väljähtänyttä viskiä...
Tomusokeria sirottelin päälle koristeeksi. Ohje on ollu aikoinaan Pirkka-ruokalehdessä, löytyy myös täältä mutta laitan sen myös tähän. Tämä ohje on siis suoraan tuolta Pirkan sivuilta.
IRISH COFFEE -PIKKULEIVÄT
(35 kpl) (mulla tuli 42 kpl...)
Ainekset:
200 g Pirkka meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
50 g Pirkka meijerivoita
1 dl tomusokeria
2 tl Pirkka pikakahvijauhetta
2 tl viskiä

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi taikinaan. Sekoita mahdollisimman vähän.
2. Nostele taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperille noin 4 cm:n mittaisia tankoja. Taikinasta tulee noin 70 kappaletta. Jätä tankojen väliin hieman leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasoa ylempänä 6-7 minuuttia.
3. Täytettä varten vaahdota rasva ja tomusokeri. Mausta pikakahvijauheella ja viskillä. Sivele täyte puolille tangoista ja paina päälle toinen puoli. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Aikaisemmat kommentit:

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 19.08.2010 - 22:42
Kuulostavat ja näyttävät makoisilta!

Tuulen puuska kirjoitti 24.08.2010 - 07:42
Nämähän kuulostaa herkuilta.Täytyy kopsata ohje ja kokeilla.

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 24.08.2010 - 10:39
Käyhän katsomassa blogiani, siellä on jotain sinulle!

insanity kirjoitti 24.08.2010 - 21:24
hurjan herkullisen näköisiä pikkuleipiä! näitä voisinkin testata kunhan dieetti loppuu :D

Mimmi M kirjoitti 29.08.2010 - 19:07
Kauniita....joskun parikymmentä vuotta sitten olen saanut samantapaisia eräässä kartanossa. Ne olivat prinsessojen keittokirjasta. Pitääpä tehdä näitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥