tiistai 27. huhtikuuta 2010

Synttärit

Viikonloppuna juhlin synttäreitäni, kun tuli täydet vuodet mittariin. Ihan vain perhepiirissä ja lähimpien ystävien kesken vietettiin oikein mukava lauantai. Pelattiin WII:n tanssipeliä kahdella matolla. Loppuillasta (tais enemmänkin olla yötä...) innosttuttiin laittaamaan vaikeusastetta hieman vaikeammaksi... Ja sitä se kyllä oli! Naurusta ei ollut pulaa, kun katsoi toisten peliä: jalat vispasi niin kamalasti matolla ettei perässä meinannut katsojakaan pysyä. Mutta peli oli ihan hyvä keksintö, saipahan vähän kaloreita kuluttaa kaiken herkuttelun jälkeen. Ja niitähän oli:

Täytekakku: 3* 4 munan pohja, paistettu pellillä, välissä persikkaviipaleita ja kermarahkaseos, kostus vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Päällä syötävä kakkukuva minusta n.1v 1kk ikäisenä (kuva tilattu Ullanunelmasta ja ensimmäistä kertaa tein tämmöisen kuva-kakun), marsipaani kukkaset ja reunoilla retrosti Amerikan pastillit.
Kukkaset lähempää... Oli kummallisia vieraita: kukaan ei uskaltanu syödä nuita kukkasia eikä kuvaa, joten kakkua kierrettiin reunoilta. Kukkaset menivät sitten mummoille, he kun eivät päässeet paikalle niin kävin heidän luonaan seuraavana päivänä ja vein kaikkia herkkuja. Eikö se niin mene, että "ellei mummot pääse kahvipöydän luo, menee kahvipöytä heidän luo".

Kinkku- ja jauhelihapiirakkaa: Juhlattaren lauantaipiirakka. Täytteinä mulla oli kinkkupiirakassa kinkkua, ananasta, purjoa ja punaista paprikaa, jauhelihapiirakassa jauhelihaa + tavallista sipulia, punaista paprikaa ja purjoa. Minusta itsestä tuo jauheliha oli parempaa, liekö kinkkupiirakoita syöny liiaksi...

Mangotuorejuustoleivokset ja Mokkapalamuffinssit (Pullahiiri). Mangotuorejuustoleivoksien koristeluun otin mallia Pampulan Mango-leivoksista. Molemmat olivat laktoosittomia.
Sekä lisäksi Hanna-tädin kakkuja, kaupan cocktailpiirakoita (kukkaservetin alla, unohtu päälle...) ja munavoita. Illalla oli kahvin lisäksi vielä Keltainen Enkeli-boolia.

Aikaisemmat kommentit:

Pioni kirjoitti 27.04.2010 - 15:48
Onnittelut minutakin! Kivan kuuloiset juhlat ja herkullisen kuuloiset tarjottavat.

Sakari kirjoitti 27.04.2010 - 16:34
Onnittelut!

Tuulis kirjoitti 28.04.2010 - 07:35
Onnittelut jälkikäteen! Ihania herkkuja olet tehnyt ja tuo kakku on suloinen!!!
Hauskat nuo sinun lapsuuden tavarat. Minulla on itseasiassa tuo sama nukke:o) Olen saanut sen joskus 70-luvun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥