sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Lahjoja

Maku-lehdessä (talvi 6/09) oli Konjakkisinapin ohje. Isä ja appiukko kun ovat näitä konjakin ystäviä, päätin tehdä heille lahjaksi sinappia. Mies valitsi konjakin ja teki hienot etiketit purkkien kylkeen
Ohje oli seuraavanlainen ja siitä tuli mulla nämä kaksi purkkia:
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1 dl kermaa
2 munaa
1/4 dl omenamehua
1 tl viinietikkaa
4 rkl konjakkia

Sekoita kattilassa kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet konjakkia lukuun ottamatta. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja annostele purkkeihin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen maistelua.
Oma lusikka sinapille

Itse puolestani sain lahjaksi Viivin ja Wagnerin keittokirjan, josta Guinnes-suklaakakku vaikutti mielenkiintoiselta. Kaljatölkkikana oli toinen, jota voisi kokeilla: mitenkähän kanan saa pysymään kaljatölkin päällä.....?

"Pukki" toi pari päivää ennen aattoa "kuusen" luo lahjoja. Eetu löysi heti omansa ja mankui sitä koko illan, joten "tonttujen" piti piilottaa se. Aattona sitä sitten etsittiin yhdessä lahjakasseista.

Aikaisemmat kommentit:

insanity  kirjoitti 30.12.2009 - 22:37
Tosi hyvä idea laittaa sinappipurkin kylkeen myös päivämäärä, jonka verran säilyy! Itellä ei oo tullut koskaan mieleenkään :D

MinnaT kirjoitti 31.12.2009 - 11:48
Monesti oon itekin miettiny, että kuinkahan kauan sinappi säilyy... Sitten huomasin HP:n tehneen kans konjakkisinappia ja hän oli siellä maininnu, että "sinappi säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥