perjantai 2. syyskuuta 2016

Synttärit


Huhtikuussa vietimme mieheni kanssa synttäreitämme. Tarjolla oli täytekakkua, kindepiirakkaa, cocktail piirakoita, munavoita ja yrttistä valkosipulivoita ja Lidlistä pieniä pakaste pizzoja. Näitä pizzoja maistoimme ensimmäisen kerran kummityttömme syntymäpäivillä tammikuussa. Mukavia pikku suolaisia, ihan vaikka arki-illaksi. Täytekakun täytteinä oli perinteisesti mansikkahillo, banaani ja kermavaahto. Kinderpiirakkaa tein nyt ensimmäistä kertaa, ohjeena oli Kermaruusun ja hyvää oli!


Yrttisen valkosipulivoin ohje on semmoisista korteista, joita yhteen aikaan tilasin. Tässäpä teillekin ohje, suosittelen kokeilemaan, tämä on hyvää erityisesti ruisleivän kanssa.

YRTTINEN VALKOSIPULIVOI
250 g pehmeää, vähäsuolaista voita (tai ihan normaalia)
3 valkosipulin kynttä (tai enemmän)
1 tl vasta puristettua sitruunamehua (käy myös säilötty)
pippuria, suolaa (älä lisää suolaa, jos voi on kovin suolaista)
yrttejä: ruohosipulia, persiljaa, tilliä, rakuunaa, kirveliä, basilikaa... Mitä haluat

Ota voi jääkaapista pehmenemään. Ryöppää ja kuori valkosipulinkynnet. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Puserra valkosipuli voihin ja sekoita. Lisää sitruunamehu ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin. Huuhdo yrtit ja kuivaa ne talouspaperiin. Pilko pieneksi silpuksi. Sekoita yrtit keskenään ja lisää 5 rkl seosta voin joukkoon. Mausta tarpeen mukaan pippurilla.


Lahjaksi sain mieheltäni toivotun enkeli-palasen Nomination rannekoruuni. Pala pääsi Roomasta ostetun palasen viereen.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista ♥