sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Valmistuneita käsitöitä

Tässäpä käsitöitä, joita sain viime vuoden aikana valmiiksi :)


Hihatinta aloitin tekemään syyskuussa 2013, ohjeessa sanottiin, että valmistuu yhdessä illassa :D No ei valmistunut ainakaan minun käsissä, vaikka helppo ohje olikin :) Valmiiksi sain syyskuun puolessa välissä! Tässä olisin tehnyt semmoisen muutoksen, jos olisin heti hoksannut, niin olisin neulonut hihat samantien pyöröpuikoilla valmiiksi. Mutta nyt mentiin ohjeen mukaan ja neulottiin "pötkylä", josta sitten ompelin hihat. Käytössäkin tämä on jo myös ollut, mm. naapurin emännän kanssa käytiin syksyllä vesisateessa lenkillä ja ai että oli ihana pukea tämä lämmittämään lenkin ja suihkun jälkeen! :) Päättelemätön lanka saattaa jossain vilahtaa, kun ei ollut neulaa mukana jotta sen olisi voinut päätellä :DLankamaailman keväisessä käsityö illassa opeteltiin nipsuvirkkausta :) Itse aloitin kukkaa tekemään, josta sitten innostuin muokkaamaan heijastimen heijastinnauhan avulla. Oikein hyvä ja koristeellinen laukussa, jossa se onkin :) Näkyypähän edes vähän pimeillä parkkipaikoilla, ym. . Tämänkin sain syksyllä valmiiksi :D


Samaisissa käsityöilloissa opeteltiin myös sukkia tekemään varpaista varteen, kylläkin eri iltana :D Minä tein ensimmäiset sukat itselleni liian isoksi, joten aloitin uudet ja pienemmät. Näistä tuli itselle sopivat ja ovat muuten samanlaiset kuin ensimmäiset, langan värinä vaan vihreä ja tosiaan vähän pienemmät :)Khadin lankalabyrintin kautta eksyin takaisin Pipon ytimestä -blogin "popcorn"pipon ohjeeseen :) Khadi oli tehnyt pipon ihanasta Red Heartin-langasta, jota yritin metsästää monesta eri kaupasta, huonolla menestyksellä kylläkin. Netin kautta kyllä voisi tilata, ehkäpä tässä tilaan :) Nyt kyllä tein pipot lankakorista löytyneistä langoista, Nallea ja 7-veikkaa sekä ostin kerän tavallista Red Heart-lankaa. Nalle oli violettia ja siitä tuli itselleni pipo, 7-veikka vaaleanpunaista, Red Heart petroolia ja niistä tein parille ystävälleni pipon lahjaksi :) Äidiltä piti vähän 7-veikan lankaa lainata ettei tarvinnut ostaa uutta kerää :D Khadi oli myös tehnyt pipoon söpön rusetin, joka mielestäni kruunasi koko pipon. Joten samma här, pipoon rusetti :) Paitsi Red Heartiin ei tullut, kun ei yhdestä kerästä riittänyt siihen enää lankaa. Pipot tulivat valmiiksi tässä marras-joulukuun vaihteessa, joten hyvin pukinkonttiin ehti pipot ,)
2 kommenttia:

  1. Kauniita käsitöitä! Nipsuvirkkaus olisi tosi mielenkiintoista.. Tykkään kovasti pipon neulepinnasta! :) ja rusetti sopii siihen töydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Kirjastosta voisi löytyä nipsuvirkkaukseen kirja, niitä on ainakin 2 tehty. Siitä voisi ohjeita löytyä ellei muualta löydy :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥