torstai 9. huhtikuuta 2015

Välipalapatukat

Pääsiäisen aikaan surffailin netissä ja hain ohjeita mihin voisi vaahterasiirappia käyttää :) Löytyikin monen monta herkullista ohjetta, pääasiallisesti leivontaan liittyviä mutta olipa siellä muutama ruokaankin. Enkä nyt tarkoita pelkästään Amerikkalaisia pannukakkuja, vaan ihan kana- ja kalaohjeita! :) Niitä tulen joku kerta testaamaan, nyt aluksi pääsi tämä herkullistakin herkullisempi välipatukka kokeiluun. Voin todeta, että tuli vähän liian hyvää... :D Itse käytin tähän hiutaleiden sijasta Dr. Oetkerin Vitalis mysliä ja viime kuun SLY paketissa ollut taloussuklaata :) Marjoja en laittanut, koska myslissä oli niitä. Enkä enää päällystänyt patukoita suklaalla, oli jo aika suklaista :D Ohje löytyi Fazerin sivuilta.


Välipalapatukat (n.10 kpl)
2,5 dl Fazer Alku Sadonkorjuupuurohiutaleita
100 g (1 levy) Fazer Premium -leivontasuklaata
1/2 dl kuivattuja marjoja
3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
3/4 dl (n. 65 g) kylmäpuristettua kookosöljyä tai voita
ripaus suolaa

Sulata kookosöljy/voi kattilassa ja lisää sekaan vaahterasiirappi/hunaja. Rouhi puolet suklaasta. Sekoita puurohiutaleet, marjat, suklaarouhe ja suola. Lisää rasvaseos ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa n. 10x20-senttinen leipävuoka kelmulla ja lusikois seos vuokaan. Käännä kelmu seoksen päälle ja painele seos sormin tiiviiksi. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa patukoiksi. Sulata loput suklaasta ja sivele suklaata patukoiden päälle. Säilytä patukat jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Herkullisia olivat mutta eivät taida mitenkään terveellisiä olla :D Levy jo hävinnyt jääkaapista ja eilen tein, eli liian hyvää! :D

    VastaaPoista
  2. Hihii tässä ohjeessa ei ole pähkinöitä, pakko kokeilla josko uppoaisi perheen pähkinäallergiselle, olisi niin näppärä eväs välipalaksi kouluun jos ruoka ei ole maistunut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥