tiistai 13. tammikuuta 2015

Yhden kulhon luumukakku


Kaapissa nökötti luumupussi, joka oli tarkoitus tuhota luumukakkuun joulun aikana. Sunnuntai kaffelle sitten tein tämän pienen kaakun. Tuhottu se on jo :) Loppu lähti maanantaina enon mukana, liekö päätynyt sinne minne oli puhe :) Tuo yks sakara lumihiutaleesta katkesi, kun vuoasta irroitin, joten nakkasin sen omaan suuhuni samalla kun kuva näpsin. Oikein hyvää ja helppo oli tehdä, tulee varmasti toistekin. Vois kokeilla myös aprikooseilla, tms. kuivatuilla hedelmillä. Suosittelen! Alkuperäisen ohjeen löydät Emma Iivanaisen blogista TÄÄLTÄ.


100 g luumuja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
200 g kermaviiliä
1/2 dl rypsiöljyä

Hienonna luumut. Sekoita kulhossa vispilällä luumut, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili ja rypsiöljy. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 175-asteessa n. 30 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

4 kommenttia:

  1. Helpolta kuulostaa, ja herkulliselta! :) tällaisia nopeita yhden kulhon ohjeita joskus kaipaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Raisa P, kommentista :) Itsekin kaipailee joskus näitä nopeita ohjeita. Pullahiirellähän on myös yhden kulhon marjapiirakka ohje, sitä olisi tarkoitus joskus kokeilla :)

      Poista
  2. Tuohan olisi ideaali Leivontafoorumin tammihaasteeseen, kun julkaistu postauskaan ei ole este!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥