torstai 6. marraskuuta 2014

Aroniahyytelö


Meillä on takapihalla naapureita erottamassa aroniapensaita. Ne eivät vielä kovin isoja ole, kun ovat vasta toista kesää. Vanhempieni naapurissa, lapsuuden ystävän (ja vieläkin) vanhemmilla oli tosi upean näköinen pensasaita isoine, muhkeine marjoineen :) Vinkkasin sitten ystävälleni aroniahyytelön ohjeesta, jota itse aikoin ensi vuonna kokeilla, kun marjoja omista pensaista saan. Takaisinpäin tuli viestiä, että saan käydä marja varkaissa, jos haluan :D Niinhän minä sitten kävin sillä aikaa, kun isäntä vaihtoi talvirenkaat autoon. Hyytelöstä tuli oikein hyvää. Aluksi se hieman oudoksutti, kun ei ole semmoistasyönyt mutta nyt se on jo hyvää. Silakkapihvien, possupaistin ja kanapyöryköiden kanssa on jo testattu ja toimii! Kyllä suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta, jonka löysin Food and Then Some -blogista.


n. 7 dl

1 kg aronioita
2,5 dl vettä
350 g hillosokeria
loraus punaista balsamicoa

Pese marjat. Siirrä marjat ja vesi kattilaan ja survo hieman. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu tiheän lävikön tai harson avulla toiseen kattilaan. Lisää sokeri ja etikka ja keitä 20-25 minuuttia, kunnes koostumus on mielestäsi ok. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Jaa hyytelö pieniin lasipurkkeihin ja siirrä jäähtyneenä kylmään.


Kiitokseksi marjoista vein sitten vanhemmille pienen, virkkaamani keltaisen liinan ja purkin hyytelöä. Toivottasti maistuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥