sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pinjata-kakku


Unelmien Talo&Koti -lehden mukana oli joulun alla Kinuskikissan joulu lehtinen. Siellä oli tämmöinen kakku, hieman jouluisella koristelulla vain. Hauska kakku, karkkikuoppa vaan olisi voinut olla syvempi ja karkit jotain suklaakarkkeja, mun laittamat meinasivat olla hieman sitkeitä ja tarttuivat hampaisiin... Sitruunatuorejuuston myös vaihdoin mangotuorejuustoon ja reunoille laitoin mangoviipaleita sekä tummia viinirypäleen puolikkaita tuomaan hieman hedelmäisyyttä kakkuun.


Pohjaksi voit paistaa tavallisen kääretorttupohjan, josta sitten leikkaat sopivia palasia, joilla peität kulhon (tilavuus max. 2 L) sisäpinnan. Kostukkeena ohjeessa oli maitoa mutta itse kostutin laimennetulla appelsiinimehulla, tässäkin voit käyttää mitä haluat.

Täyte
2 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g mangoituorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen mangotuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja yhdistä se ranskankerman kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi suklaaseokseen ja lisää sitten seos kerma-tuorejuustovaahtoon.

Kaada täyte kulhoon kakkupalojen päälle. Peitä pienemmän kulhon (tai juomalasin tms.) ulkopinta leivinpaperilla ja sitten kelmulla. Paina se täytteen keskelle niin, että täytettä on yhtä paljon joka puolella (tästä tulee karkkikolo). Anna hyytyä jääkaapissa n. 3h (itsellä oli yön yli). Poista lasi ja kelmut, täytä kolo karkeilla, pähkinöillä, suklaarouheella... Jos täytettä jäi, peitä karkit sillä. Tee pohja jäljelle jääneistä taikinapaloista. Kumoa kakku.

Kuorrute
200 g valkosuklaata
200 g mangotuorejuustoa
strösseileitä, tms..

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon suklaa. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele.


Itse laitoin sisälle Pupuneidin hedelmärakeita ja Verkkokaupasta löytyneitä Skittlessejä. Nämä olivatkin "vaarallisia", kun oli ihan varoitettu takana, että "Atsoväreillä voi olla negatiivinen vaikutus lasten käyttäytymiseen ja keskittymiseen" :D

2 kommenttia:

  1. Mie kanssa tein pinjata-kakun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen oli! Pitää itsekin joskus nuilla ranskanpastilleilla kokeilla :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥