keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kännykkä leivontaa, eli leivonta kuvia kännykästä

Eräänä viikonloppuna tuli leivottua äidin kanssa; minä leivoin leipää (jauhoissa, hiutaleissa, ym. läheni parasta ennen -päiväys, niin piti käyttää ettei tule korningaisia) ja äiti teki kinkkupiirakkaa samalla ohjeella millä itsekin aina teen, jauhoja joskus vain vaihtelen.

Helpot kauraleipäset, ohje Makeaahyvää -blogista. Nämä olisi tarkoitus pyöritellä n. 6 cm halkaisijaltaan oleviksi leipäsiksi mutta minä olin laiska ja tein pelti versiona :D Alla ohje kuten minä tein.

4 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää ne +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola, siirappi, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja muotoile leipä. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia.


Ruutusämpylä, peltileipä... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Helppo ja nopeatekoinen leipä, tätä tulee usein tehtyä. Ohje TÄÄLLÄ. Tällä kertaa laitoin toisen puolen päälle Aurajuustomurua, oli kyllä tosi hyvää !

Äidin tekemä piirakka katosi samana iltana, just ehin kuvan ottaa :) Täytteenä oli kinkkua, Aurajuustomurua ja paprika siivuja.

4 kommenttia:

  1. Tuore leipä on vastustamattoman hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin on, ja nämä oli todella helppoja tehdä :)

      Poista
  2. Nam! Tulipas piiraannälkä kun tätä katseli ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä nopea piirakka vaikka iltapalaksi tehdä :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥