maanantai 7. tammikuuta 2013

Joululahjoja

Annettu, saatu, meinattu... :)

Lahjaksi tein vanhimmalle kummitytölle ja hänen sisarruksilleen tämmöiset sukat :) Idea napattu Mummon Pajukorista. Salama McQueen vaatepaikkoja sain metsästää tovin, kunnes Citymarketista bongasin ne. Olivat kuulemma kelvanneet :D

Itse sain puolestani uuden vatkaimen :) Töihin kakkua tehdessäni alkoi tuntumaan, että rakkaasta (mummon joululahja aikoinaan), vanhasta vatkaimestani alkaa hieman tehot hyytyä. Onhan mulla yleiskonekin mutta sitä ei aina jaksa kaapista kaivaa esille :) Tehojen hyytymisestä sitten valittelin miehelleni ja hän osti uuden vatkaimen. Tuossa onkin semmoinen turbonappi ja vispilöissä jousitus, saa paremmin pyöreän kulhon reunoiltakin vatkattua :)
Tintti-essun ostin postin alesta, kun pakettia hain ennen joulua.

Tämmöisiä  huopakippoja olin ajatellut muutamalle ystävälle laittaa. Mutta kun aina ei kaikki mene niin loistavasti kuin siellä Strömsössä, niin nämäkin jäivät sitten vain ajatukseksi :( Mutta ihan kiva idea, vaikka ystävänpäiväksi, synttärilahjaksi... Ohjeen näin vanhassa Askartelu-lehdessä ja se oli tosi yksinkertainen: neliön malliseen huopapalaan tehdään reiät nurkkiin jokaiselle sivulle, sitten vain jollain narulla tai tuollaisilla koristejuttuilla reiät yhteen :)

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Minkähän kokoiseen jalkaan teit tossut? epätoivo alkaa iskeä kun ei ollutkaan niin helppo kun luulin.. tai ruutuni on liian pienet :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat oli 9-, 8- ja 6-vuotiaille. Tyttöjen tossuissa näyttää olevan 5 kierrosta, pojan 4. Virkkuukoukku mulla oli nro 3 ja lankana 7-veljestä :) Nuita kierroksiahan voi lisätä/vähentää tarpeen mukaan ja kiinteilläkin silmukoilla saa pientä lisää.

   Täältä voi katsoa apua kokoihin http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/asusteita_vaatteita/sukkien-koko.html

   Poista

Kiitos kommentista ♥